Νέο πρόγραμμα του «Κέντρου Ημέρας Χαρά»

ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚOΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 15:40

Η φιλία, οι κοινωνικές σχέσεις, η κοινωνική κατανόηση, η ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, η επαφή με την κοινότητα και κυρίως η αυτονόμηση, αποτελούν ορισμένες από τις δεξιότητες που καλούνται να κατακτήσουν τα άτομα με αυτισμό, σηματοδοτώντας μια τεράστια κατάκτηση,

όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα.
Ο «διάλογος», η «συμμετοχή», η «κοινωνικοποίηση», η «σύνθεση» και η «σύνδεση», είναι λέξεις που νοηματοδοτούν αυτήν την αμοιβαία συνθήκη, πάνω στην οποία εδράζεται η νέα δράση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας με τίτλο «ASK - Α.υτόνομη Σ.υμμετοχή στην Κ.οινότητα».
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πρόγραμμα του «Κέντρου Ημέρας Χαρά Ι» και αφορά στη λειτουργία ομάδων κοινωνικής δικτύωσης για νεαρά άτομα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας (ΥΛΑ), καθώς και Asperger, ηλικίας από 18 έως 29 ετών, με στόχο τη διεύρυνση της κοινωνικής εμπειρίας, την αυτονόμηση, την ψυχαγωγία, αλλά και την καλλιέργεια σχέσεων με συνομηλίκους τους.
Οι συναντήσεις και οι δράσεις των ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο του «ΑSK», θα γίνονται σε αίθουσα που παραχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων στη συνοικία Αβέρωφ (Γαριτσίου 17).
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, υπεύθυνοι για τον συντονισμό των ομάδων είναι ψυχολόγοι και ειδικοί παιδαγωγοί, οι οποίοι υποστηρίζουν τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν κοινωνικο-συναισθηματικές, προ-επαγγελματικές και ψυχαγωγικές δεξιότητες, καθώς και δεξιότητες καθημερινής ζωής, να καλλιεργήσουν την επικοινωνία, την κοινωνικότητα και την αυτοεκτίμησή τους.
Στόχος και προσδοκόμενα αποτελέσματα είναι τα άτομα με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και Asperger που συμμετέχουν στο πρόγραμμα να αναπτύξουν νέες και να εξελίξουν υπάρχουσες δεξιότητες, να γνωρίσουν φίλους και να γίνουν όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.
Οι ομάδες είναι ανοιχτές σε κάθε ενδιαφερόμενο/-η με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος Υψηλής Λειτουργικότητας (ΔΑΦ/ΥΛΑ) ή και Asperger ηλικίας από 18 έως 29 ετών. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται σε προκαθορισμένες ώρες και ημέρες. Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Χρυσούλα Παπακυριάκου. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 2410-613.112 (Καθημερινές 08.00- 16.00), Email: info@autismthessaly.gr .
Αξίζει να σημειωθεί πως η κοινωνική συμπερίληψη και κοινωνικοποίηση των ατόμων με αυτισμό αποτελεί βασική επιδίωξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων με Αυτισμό Ν. Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1