Πανηγυρικά αθώοι, πρώην προϊστάμενος και μέλη του ΠΥΣΔΕ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2022 15:47

Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Ιωάνν. Καψάλης, καθώς και άλλα τρία μέλη του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Μαγδαληνή Συρόγλου, Γεωργία Κουτσιάη

και Κων. Κοντσιώτης οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος από κοινού κατ’ εξακολούθηση.
Τα τέσσερα πρώην μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Καθηγητών του ν. Λάρισας είχαν παραπεμφθεί μετά από ανώνυμη καταγγελία εκπαιδευτικών και από αναφορά του πρώην περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης ότι στις 20/5/2020 εξέδωσαν απόφαση με την οποία τοποθέτησαν διευθυντή σε σχολείο περιφέρειας του νομού, ενώ γνώριζαν, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο, «ότι σύμφωνα με τις διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή των υποψηφίων διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαστηριακά κέντρα δεν πληρούνταν οι νόμιμες προϋποθέσεις, διότι ο ήδη διαμορφωμένος πίνακας αξιολόγησης υποψηφίων διευθυντών δευτεροβάθμιων μονάδων ήταν εσφαλμένος, καθώς» ο υποψήφιος που επιλέχθηκε ως διευθυντής «μετά την αυτεπάγγελτη αφαίρεση των μορίων, που του είχαν αναγνωριστεί εκ παραδρομής» από Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση άλλου νομού «θα κατατάσσονταν σε κατώτερη θέση» όπως επίσης «από τις 21/5/2019 έως τις 21/6/2019 παρέλειψαν να προβούν σε ανάκληση» της απόφασής τους «ενώ γνώριζαν ο τι πρόκειται για παράνομη διοικητική πράξη, που ανακαλείται αυτεπάγγελτα, εντός πενταετίας σύμφωνα με το άρθρο 1 ΑΝ 261/ 1968 και παρά τις επάλληλες υποδείξεις και συστάσεις του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας».
Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, μετά και την κατάθεση μάρτυρα, οι κατηγορούμενοι εκπαιδευτικοί στην απολογία τους, μεταξύ άλλων, τόνισαν υποστήριξαν ότι δεν είχαν προβεί σε καμία παράβαση καθήκοντος και πως τήρησαν τον νόμο, ενώ την απαλλαγή των κατηγορουμένων πρότεινε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει παράβαση καθήκοντος. Με το δικαστήριο να τους κηρύσσει αθώους. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακάλεσε απόφασή της, με την οποίοι τα πρώην μέλη του ΠΥΣΔΕ είχαν τεθεί σε προσωρινή αργία κι έτσι οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στα καθήκοντά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass