«Ανακάλυψαν» τον κόσμο της έρευνας

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟΝ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2022 17:10

Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη. Επτά διαφορετικές πόλεις, δεκάδες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίστηκαν και μας γνωρίζουν καλύτερα την έρευνα και την επιστήμη.


Σε μια ιδανική φθινοπωρινή βραδιά πραγματοποιήθηκε και στη Λάρισα, στον χώρο του Μύλου του Παππά, η Βραδιά του Ερευνητή. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον κόσμο της έρευνας και της τεχνολογίας μέσα από διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και άλλα. Μιλώντας στην «Ε» ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος για τη Λάρισα, κ. Δημήτρης Κουρέτας, θα σημειώσει ότι: «Απόψε σε όλη την Ευρώπη γίνεται η βραδιά του Ερευνητή.
Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταγωνιστικό, το οποίο το τμήμα μας το παίρνει για 12η χρονιά φέτος, μαζί με τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, και άλλες 50 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Το πρόγραμμα προσπαθεί να φέρει σε επαφή τα μικρά παιδιά με την έρευνα, να δούνε τι σημαίνει έρευνα και τι είναι ερευνητής. Βλέπουν τη δουλειά τους που έχει σχέση με την καθημερινότητά μας, με τη διατροφή μας και την υγεία μας, καταλαβαίνουν τι σημαίνουν τα πειράματα. Παιδιά που ενδεχομένως να γίνουν κι αυτά ερευνητές ή να τα βοηθήσει η έρευνα να κάνουν πιο σωστές επιλογές στη ζωή τους.
Ο Δήμος μάς προσφέρει τον χώρο του Μύλου του Παππά που είναι ιδανικός, η βραδιά είναι όπως πρέπει να είναι και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί έχει πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρέτας.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass