Τα πικραμύγδαλα… του ‘22

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Α.Σ. ΝΕΣΣΩΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2022 15:47

Το τέλος μιας πολύ καλής καλλιεργητικής χρονιάς για τους αμυγδαλοπαραγωγούς (σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και πάρα τις αρχικές προβλέψεις από τους ισχυρούς παγετούς του Μαρτίου) βρίσκει τους παράγωγους προβληματισμένους μιας και κανένα νέο δεν υπάρχει για την πορεία των τιμών αγοράς της παραγωγής τους.


Κι αυτό σε μια αγορά η οποία έχει στερηθεί εδώ και τρία σχεδόν χρόνια την ελληνική παραγωγή λόγω των αλλεπάλληλων παγετών που χτύπησε τις περιόδους ανθοφορίας.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου του πρώην Δήμου Νέσσωνα κ. Κων. Αποστόλου «σιγή ιχθύος επικρατεί με τις φήμες να οργιάζουν σχετικά με τις αρχικές τιμές αγοράς των διαφόρων ποικιλιών.
Γεγονός που αφενός προβληματίζει τους παραγωγούς, που είδαν τα κόστη τους να εκτοξεύονται δυσθεώρητα αφενός τόσο σε επίπεδο αγοράς λιπασμάτων φυτοπρoστατευτικων προϊόντων και αφετέρου λόγω των εργατικών μεροκάματων -των ελάχιστων εργατικών χεριών- αλλά και των τιμών των καυσίμων, που πραγματικά γονάτισαν όλη την αλυσίδα πρωτογενούς παραγωγής:
* με την ελάχιστη συμμετοχή κάλυψης του επιπλέον κόστους παραγωγής (στο επίπεδο των αγροτικών fuel pass) στην καλλιέργεια της αμυγδαλιάς-και παρότι μείνανε εκτός ενίσχυσης μεγάλο πλήθος παραγωγών λόγω των περιορισμών του Υπουργείου,
* με την πλήρη άρνηση του Υπουργείου Ανάπτυξης να αποζημιώσει την αγροτική παραγωγή του 2019 (παρόλο που αυτό έγινε για την αμυγδαλοκαλλιέργεια σε άλλες περιοχές της χώρας περισσότερες και φιλικά προσκείμενες στον υπουργό Γεωργίας),
* την προβληματική και πάλι επιδότηση του κόστους αγοράς λιπασμάτων που προωθείται και πάλι
* παρά το γεγονός της διαφαινόμενης διατροφικής κρίσης που έρχεται,
* και τέλος ενόψει της διαφαινόμενης προβληματικής (για την αμυγδαλοκαλλιέργεια) αντιμετώπισής της στη νέα ΚΑΠ.
Η πολιτική ηγεσία του Υπ. Γεωργίας και Οικονομικών πρέπει και οφείλει την έμπρακτη ενίσχυση και παρέμβαση στα ζητήματα που απασχολούν τους γεωργούς μας.
Δε ζητάμε ελεημοσύνη. Ίση, έμπρακτη και δίκαιη αντιμετώπιση με άλλες καλλιέργειες ζητάμε και άλλους επαγγελματικούς κλάδους που βοηθήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass