Εκτός συνδεδεμένης οι παραγωγοί καλαμποκιού

ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΛΟΓΩ... ΝΙΤΡΟΡΥΠΑΝΣΗΣ - ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2022 15:13

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Πληθαίνουν τα παράπονα των Θεσσαλών αγροτών και κυρίως των νομών Λάρισας

και Καρδίτσας, καθώς βρίσκονται εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης στο καλαμπόκι σύμφωνα με τη νέα ΚΑΠ που θα ισχύσει από φέτος έως το 2027. Οι αγρότες θεωρούν άδικο το συγκεκριμένο μέτρο, που τους εξαιρεί πριμοδοτώντας άλλες περιοχές εκτός του θεσσαλικού κάμπου για την καλλιέργεια καλαμποκιού, που φέτος μάλιστα θα δοθεί επιδότηση 55 ευρώ/ στρέμμα. Συγκεκριμένα στον νομό Λάρισας σχεδόν όλες οι περιοχές που παράγεται καλαμπόκι βρίσκονται στο “κόκκινο” εκτός των περιοχών της Ελασσόνας. Ειδικότερα, σε περιοχές του κάμπου, όπως τα Φάρσαλα, τη Χάλκη και τις παρακάρλιες περιοχές, οι οποίες αποτελούν τις πιο παραγωγικές και εύφορες περιοχές της χώρας, οι αγρότες βρίσκονται εκτός συνδεδεμένης ενίσχυσης από το καλαμπόκι.
Ο λόγος είναι οι εδαφολογικοί χάρτες του προγράμματος νιτρορύπανσης του 2015 που υποστηρίζουν, ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει μικρότερη ποσότητα νερού και νερό κακής ποιότητας. Η εξαίρεση ενίσχυσης από το καλαμπόκι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στους αγρότες του κάμπου, που ζητούν την επανεξέταση των εδαφολογικών χαρτών που κατατέθηκαν στην Κομισιόν και που πολλές περιοχές της Θεσσαλίας τιμωρούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ζητούν να πάρουν θέση οι βουλευτές του νομού, και να παρέμβουν άμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να βρεθεί λύση και να μη χαθεί χρήμα από την περιοχή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass