Καταγγέλλει πολιτικές σκοπιμότητες στις περικοπές ενισχύσεων καλαμποκιού

ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2022 15:35

«Οι αγρότες όλης της χώρας προσπαθούν με επισκέψεις στα γεωτεχνικά γραφεία να κατανοήσουν τη μορφή της νέας ΚΑΠ, ώστε να προγραμματίσουν όσο γίνεται καλύτερα τις καλλιέργειες για τη νέα χρονιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Θεματική Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λάρισας επισημαίνοντας τα εξής: «Ενώ η Κυβέρνηση συνεχίζει τις προχειρότητες και τα «πειράματα» με τον φάκελο της νέας ΚΑΠ στις Βρυξέλλες, βγαίνει στη δημοσιότητα πως μετά το κόψιμο των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε σημαντικά προϊόντα του Νομού Λάρισας, όπως είναι τα μήλα και οι καρποί με κέλυφος (κάστανα, φουντούκια, αμύγδαλα, φιστίκια), πλέον έρχεται να προστεθεί ακόμα μια δυναμική καλλιέργεια, αυτή του αραβόσιτου.

Οι πληροφορίες από το Υπουργείο λένε πως η Κυβέρνηση της ΝΔ ανακάλυψε ακόμα έναν ευφυέστατο τρόπο να αφαιρέσει από τον Νομό της Λάρισας έσοδα, πατώντας στα ψιλά γράμματα του εθνικού στρατηγικού σχεδίου και αφήνοντας εκτός συνδεδεμένης τις περιοχές που παραδοσιακά καλλιεργούν και παράγουν τις μεγαλύτερες ποσότητες αραβόσιτου στην Ελλάδα.
Τα επίσημα «παπαγαλάκια» του νομού μας υιοθετούν εύκολα τη στάση του Υπουργείου πως όλα αυτά γίνονται διότι οι παραπάνω περιοχές βρίσκονται σε σημεία όπου η ποσοτική κατάσταση των υπόγειων υδατικών συστημάτων είναι χαμηλή είτε η χημική τους σύσταση ακατάλληλη. Δεν εξηγούν, όμως, γιατί κόβονται ακόμη και τα στρέμματα που προορίζονται για ενσίρωμα, δηλαδή για άμεση ζωοτροφική χρήση.
Είναι γεγονός ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της εκτόξευσης του κόστους καλλιέργειας, εκτάσεις δυναμικών καλλιεργειών έχουν μετατραπεί σε εκτάσεις σιτηρών με αποτέλεσμα τη μείωση του ΑΕΠ του Νομού της Λάρισας. Τα νέα πλέον δεδομένα οδηγούν τους παραγωγούς στην εγκατάλειψη και της καλλιέργειας του αραβόσιτου, μιας καλλιέργειας η οποία δεν απαιτεί και πολλά εργατικά χέρια τα οποία λείπουν ειδικά από την περιοχή μας.
Δυστυχώς, ο Νομός Λάρισας και κάποιες ακόμα περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πέφτουν θύματα της αγωνίας της ΝΔ να κατανείμει τα συγκεκριμένα κονδύλια που κόβονται, στους αντίστοιχους παραγωγούς της Μακεδονίας προσπαθώντας να ανακόψει την ανοδική πορεία του κόμματος του κ. Βελόπουλου. Έτσι, οι παραγωγοί βρίσκονται ανάμεσα στα μικροπολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πολυκατοικία της Δεξιάς.
Για ακόμα μία φορά αναρωτιόμαστε: Η αφωνία των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας οφείλεται στη βαρυχειμωνιά, πού να χιονίσει κιόλας; Το Αγροτικό της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει τελειώσει ακόμη από τις επισκέψεις των υπουργών και τις τοπικές εορτές για να πάρει θέση και να απαντήσει δημόσια; Τελικά, οι συνεχόμενες λάθος κινήσεις απορρέουν από την επικείμενη κατάρρευση της Κυβέρνησής ή από το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο;
Για πολλοστή φορά, η Κυβέρνηση συνεχίζει να χλευάζει τους παραγωγούς, οι οποίοι ακόμη περιμένουν την περιβόητη επιστροφή-βοήθεια για την αγορά λιπασμάτων που είχε τάξει. Ας μην ξεχνάμε πως το ίδιο έκανε με το πετρέλαιο κίνησης, δίνοντας ψίχουλα ως επιστροφή στους αγρότες και κόβοντας την οριζόντια επιδότηση των 15 λεπτών ελάχιστες μέρες αργότερα. Μ’ αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να κερδίσει ακόμα μια πανευρωπαϊκή πρωτιά έχοντας το ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης στην Ευρώπη, μετά και την επιτυχία της πρωτιάς του «αγροτικού» ρεύματος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass