Αντιπλημμυρικά έργα 1,9 εκατ. στα Φάρσαλα

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΒΡΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 11:20

Την αναβάθμιση και επέκταση του δικτύου ομβρίων της πόλης των Φαρσάλων δρομολόγησε ο Δήμος Φαρσάλων, μετά από την υπογραφή από τον δήμαρχο κ. Μάκη Εσκίογλου και την ανάδοχο εταιρεία, της σύμβασης του έργου «Έργα αναβάθμισης δικτύων αποχέτευσης ομβρίων Δήμου

Φαρσάλων». Το συνολικό κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 1.905.053,912 ευρώ με ανάδοχο την εταιρεία «ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΑΤΕ» και αφορά τόσο στην κατασκευή νέου δικτύου, αλλά και σε εργασίες στο υφιστάμενο. Ειδικότερα, η εργολαβία περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:
α) Έργα αναβάθμισης του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων που αφορούν τον εκσυγχρονισμό ή και την αντικατάσταση τμημάτων δικτύων στους κεντρικούς συλλεκτήρες, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, καθώς και έργα εισόδου στη συμβολή της κεντρικής αποχετευτικής τάφρου και της οδού Απιδανού, συνολικού μήκους 300 μέτρων με την κατασκευή τσιμεντοειδούς τάφρου.
β) Έργα κατασκευής των υπολειπόμενων τμημάτων του υφιστάμενου δικτύου αποχέτευσης ομβρίων (νέοι αγωγοί).
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε πως «με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο των ομβρίων, ερχόμαστε να δώσουμε σε μεγάλο βαθμό λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η πόλη και κυρίως το βόρειο τμήμα της λόγω της εδαφικής διαμόρφωσης. Συνυπολογίζοντας και τα εντεινόμενα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε ως περιοχή τα τελευταία χρόνια, κατανοεί κανείς τη σπουδαιότητα αυτού του έργου, σε ό,τι αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση, δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του περιβάλλοντος και των περιουσιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1