Τιμήθηκαν στην Ελασσόνα τα Εισόδια της Θεοτόκου

ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ Ο 99ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΟΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΙΤΙΡΝΑΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2022 16:34

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Με θρησκευτική λαμπρότητα και με μεγάλη συμμετοχή πιστών η Ελασσόνα γιόρτασε τη Θεομητορική Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό της συνοικίας Αμπελοκήπων («Βαροσίου»), στην παλαιότερη ενορία της πόλης. Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία.
Ανήμερα της εορτής, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν: ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος - πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο αρχιμανδρίτης της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Πνευματικός, π. Αλέξανδρος Ρουμπιές, π. Χρήστος Γεροφάκας, π. Ευάγγελος Γκανάτσιος («οικοδεσπότης» εφημέριος του εορτάζοντος Ναού) και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.
Δεκάδες άτομα μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης προσκύνησαν την ανθοστόλιστη Εικόνα των Εισοδίων της Θεοτόκου. Στη Θεία Λειτουργία μνημονεύθηκε και ο αείμνηστος κληρικός - ήρωας Νεομάρτυρας αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Σάρρος (εκτελέστηκε από τους Γερμανούς, τον Σεπτέμβριο του 1943).
Ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, υπενθύμισε, ανάμεσα στα άλλα:
«Ποιοι άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι; Την απάντηση μάς τη δίνει ο Χριστός! Μακάριος είναι ο ευτυχισμένος άνθρωπος. Ο Λόγος του Θεού έχει τη δυνατότητα να τρέφει την ψυχή μας. Είναι η πνευματική τροφή της ψυχής μας. Είναι δύναμη ζωτική, δύναμη να επιτελεί θαύματα. Δυστυχώς, σήμερα, εμφανίζονται σκάνδαλα που συνεχώς προκύπτουν στον κόσμο και στην κοινωνία μας. Στην εποχή μας θέλουμε αληθινούς Χριστιανούς. Διαβάζουμε το Ευαγγέλιο, αλλά μένουμε στον αρχικό μας ενθουσιασμό. Φυλάγω τον Λόγο του Θεού…».
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων τίμησε τον 99χρονο αειθαλή Ελασσονίτη (…με καταγωγή από τη Σαμαρίνα) Νίκο Μπιτίρνα, ως τον πρεσβύτερο ενορίτη της ενορίας του Ι. Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου, απονέμοντάς του τιμητική διάκριση, Σταυρό και αναμνηστικά δώρα της Ι. Μητρόπολης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1