test5

Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2022 15:26

Ενόψει της καθιερωμένης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων,

που συντονίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, η οποία φέτος έχει οριστεί για το διάστημα 19 έως 27 Νοεμβρίου με θέμα «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα», ο Δήμος Λαρισαίων θα συνεργαστεί με τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε δράση ανακύκλωσης ειδών ιματισμού μέσα στις σχολικές μονάδες.
Η δράση, που σχεδιάστηκε μετά από πρωτοβουλία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, έχει τίτλο: «Και εγώ νοιάζομαι… ανακυκλώνω τώρα ρούχα και παπούτσια» και απευθύνεται τόσο στους μαθητές/-τριες των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όσο και στους εκπαιδευτικούς.
Με τη δράση αυτή οι μαθητές κι οι μαθήτριες θα αποδείξουν ότι νοιάζονται όχι μόνο για το περιβάλλον, αφού συμμετέχοντας στην ανακύκλωση περιορίζουν τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή και συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, αλλά και για τους συνανθρώπους τους, αφού η ανακύκλωση ρούχων ανταποδίδει στον Δήμο είδη πρώτης ανάγκης που το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει σε ευάλωτα νοικοκυριά.
Ο Δήμος Λαρισαίων είναι πάντα παρών σε δράσεις σαν κι αυτή, αφού είναι γνωστό ότι προσπαθεί με κάθε δυνατό τρόπο να αυξήσει τις επιδόσεις του στην ανακύκλωση, κάτι που αποτελεί στόχο λόγω περιβαλλοντικής συνείδησης και ταυτόχρονα είναι θεσμική του υποχρέωση.
Εξάλλου, η ανακύκλωση ρούχων αποτελεί παράδειγμα της ευαισθητοποίησης των Λαρισαίων δημοτών. Οι κάδοι ανακύκλωσης ειδών ιματισμού έχουν γίνει απαραίτητοι στους δημότες, οι οποίοι ζητούν να έχουν έναν κοντά στο σπίτι τους. Ήδη ο αριθμός τους ανέρχεται στους εκατόν είκοσι έναν (121) και σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι εξυπηρετώντας καλύτερα κι άλλες γειτονιές.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 η συλλογή των ειδών ιματισμού ήταν 85.018 τόνοι, κατά το αντίστοιχο διάστημα φέτος η ποσότητα ανέρχεται στους 123.681 τόνους, δηλαδή είναι αυξημένη κατά 45,5%. Υπενθυμίζεται ότι η ανακύκλωση ρούχων οργανώνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη χωροθέτηση ειδικών κάδων που παραχωρεί η εταιρεία ανακύκλωσης EASTWEST, με την οποία ο Δήμος Λαρισαίων διατηρεί σύμβαση συνεργασίας, η οποία αναλαμβάνει και τη συλλογή του υλικού που κατόπιν προωθείται προς επαναχρησιμοποίηση ή/και ανακύκλωση. Ειδικά για τη μαθητική δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μείωσης Αποβλήτων, η εταιρεία προτίθεται να συνδράμει σε μελλοντικές περιβαλλοντικές δράσεις των σχολείων που θα συμμετέχουν. Με τη συνεργασία, λοιπόν, του Δήμου και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο Δήμος φιλοδοξεί όχι μόνο να συγκεντρωθούν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες ειδών ιματισμού, αλλά και να καλλιεργηθούν ταυτόχρονα στους νέους μαθητές και τις μαθήτριες η περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς και αισθήματα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »
test6

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
GALAXIAS
Μείνε μαζί μας
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΟΜΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΑΠΚΑΣ ΠΑΝΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΒΙΔΗΣ Δ.ΕΚΛΟΓΕΣ
GEARS
ΡΑΠΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
PINAKAS VASILEIOS
ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1