Γιατί ζητήσαμε να συμμετέχουμε στην ενεργειακή κοινότητα

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2022 13:25

Απαντήσεις σε όλα όσα έθεσε δημόσια η ανακοίνωση του Δήμου Φαρσάλων για τον ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, δίνει με ανακοίνωσή του ο οργανισμός απαντώντας και επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:


Α) Εντάχθηκε στην ενεργειακή κοινότητα « Α’ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΟΕΒ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» μαζί με άλλους 9 (εννιά) ΟΕΒ, η οποία όμως λύθηκε το 2021 λόγω της μη δυνατότητας χρηματοδότησης από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες), καθώς ήταν αδύνατον να εκχωρηθεί η παραγωγή ρεύματος λόγω του ότι είχε ως σκοπό τον ενεργειακό συμψηφισμό (netmetering) και όχι την πώληση ρεύματος. Ο λόγος για τον οποίο επιλέγουμε τη συμμετοχή του Οργανισμού σε μια ενεργειακή κοινότητα με τον Δήμο Φαρσάλων είναι διότι οι ενεργειακές κοινότητες στις οποίες συμμετέχουν ΟΤΑ έχουν προτεραιότητα στην αδειοδότηση, ενώ επίκειται και χρηματοδότηση αυτών. Ως εκ τούτου υπάρχει άμεσος ορίζοντας υλοποίησης αυτής.
Β) Ο ΤΟΕΒ Ενιπέα έχει ήδη υποβάλλει πρόταση στο πλαίσιο του Μέτρου 4 , Υπομέτρου 4.3., Δράσης: 4.3.1. με τίτλο: Υποδομές εγγείων βελτιώσεων του ΠΑΑ 2014-2020 μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση της λειτουργίας των αντλητικών συστημάτων για εξοικονόμηση ενέργειας.
Γ) Σχετικά με την οικονομική κατάσταση του ΤΟΕΒ Ενιπέα σας αναφέρουμε πως όλες οι υποχρεώσεις του είναι πλήρως διαχειρίσιμες και ρυθμισμένες. Δεν υπήρξε ποτέ διακοπή ρεύματος ή καταγγελία οποιασδήποτε σύμβασης. Επίσης δεν έχουμε καμία δικαστική διαμάχη με πιστωτή μας.
Δ) Ελεγχόμαστε για όλες μας τις πράξεις αλλά και οικονομικά από τη Διεύθυνση Υδροοικονομίας και εποπτείας ΟΕΒ, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Και προσθέτει: «Η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Φαρσάλων, αλλά και τα τιθέμενα ερωτήματα καταδεικνύουν ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει γνώση του τι εστί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων και λυπούμαστε που υπάρχει τόσο μεγάλη έλλειψη πληροφόρησης της Δημοτικής Αρχής, λαμβανομένου μάλιστα υπόψιν ότι μέχρι το 2017 εποπτεύουσα αρχή μας ήταν ο Δήμος Φαρσάλων!
Το Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Ενιπέα ενημερώθηκε από τον Τύπο για τη δημιουργία ενεργειακής κοινότητας και άμεσα αιτήθηκε την συμμετοχή του σε αυτή. Ο ΤΟΕΒ Ενιπέα δεν είναι ούτε ο Πρόεδρος του, κ. Δραχμάνης, ούτε τα μέλη του Δ.Σ. Ο ΤΟΕΒ Ενιπέα είναι τα 6.800 μέλη του, οι 800 αρδευτές του, οι 200 γεωτρήσεις και τα 198.000 στρέμματα που είναι στη δικαιοδοσία του.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους τους πολίτες της επαρχίας μας ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας της περιοχής μας με κάθε δυνατό τρόπο και όχι μόνο. Ένας από αυτούς είναι και η δημιουργία το γρηγορότερο δυνατό της ενεργειακής κοινότητας.
Λυπούμαστε που πρέπει να εξηγούμε στον ανώτατο άρχοντα του τόπου τα αυτονόητα! Αντιλαμβανόμαστε την πίεση της Δημοτικής Αρχής η οποία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία όμως δημοτική αρχή θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων (14 ψήφοι υπέρ της πρότασης για τη ένταξη του ΤΟΕΒ έναντι 7 ψήφοι υπέρ της πρότασης του Δημάρχου) και να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στην υλοποίηση της δημιουργίας της ενεργειακής κοινότητας συνεργαζόμενη με τους συμμετέχοντες φορείς» καταλήγει η ανακοίνωσή του.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass