«Δεν δικαιολογείται ο υβριστικός αντίλογος από την Ε.Δ.Υ.ΘΕ….»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΧΕΛΩΟΥ

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2022 13:25

Απάντηση στην... απάντηση δίνει σήμερα με επιστολή του στην «Ε» ο συντονιστής ΝΕ Ν. Λάρισας και μέλος της ΚΕ Βασίλης Ζωγράφος. Η Επιτροπή Διεκδίκησης επίλυσης Υδατικού προβλήματος Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) με επιστολή της (δημοσιεύτηκε προχθές Τρίτη) απάντησε σε άρθρο του κ. Ζωγράφου που δημοσιεύτηκε στην «Ε» το προηγούμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και έφερε τον τίτλο «Ο Αχελώος, η ΝΔ, ο Αγοραστός και η Ε.Δ.Υ.ΘΕ.», με τον κ. Ζωγράφο να επανέρχεται εκ νέου σήμερα για να απαντά στην... απάντηση της Ε.Δ.Υ.ΘΕ.


Αναλυτικά ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:
«Διαβάζοντας την απάντηση της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. στο άρθρο μου με τίτλο «Ο Αχελώος, η ΝΔ, ο Αγοραστός και η Ε.Δ.Υ.ΘΕ. «εξεπλάγην για το ύφος και το ήθος της απάντησης.
Σε ένα άρθρο χιλίων λέξεων και μόνο σε μία πρόταση λίγων λέξεων, ήταν η αναφορά μου στην Ε.Δ.Υ.ΘΕ. και με τρεις αποδέκτες, τη ΝΔ, τον κ. Αγοραστό και την Ε.Δ.Υ.ΘΕ. Γράψανε άρθρο προσβλητικό, μακροσκελέστατο, μάλιστα μερικοί εξ αυτών με αναφορά στην Αριστερά. Εκτός κι αν δεν το διάβασαν, έγινε χρήση της υπογραφής τους και διασύρονται πολιτικά. Η πρόταση στο άρθρο ήταν «Ο κ. Αγοραστός, η Κυβέρνηση της ΝΔ, η Επιτροπή Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας (Ε.Δ.Υ.ΘΕ.) διεξάγουν τον αγώνα της εκτροπής του Αχελώου, με όρους προπαγάνδας, καλούνται να αφήσουν τις αοριστίες και να μιλήσουν συγκεκριμένα». Αντί να θιγούν οι κύριοι υπεύθυνοι - ΝΔ και ο κ. Αγοραστός - «θυσιάσανε «ώρες ολόκληρες, γράψανε ένα κείμενο χιλιάδων λέξεων, πυκνογραμμένο, το οποίο φανερώνει τον εκνευρισμό τους, τις πολιτικές τους αντιφάσεις και τα πολιτικά τους αδιέξοδα . Εκπλήσσομαι που κάποιοι βάλανε την υπογραφή τους με «ελαφριά την καρδιά».
Το δικό μου πολιτικό μητρώο κανένας δεν μπορεί να το λερώσει. Ο καθένας μας έχει την πολιτική του διαδρομή και για τη δική μου είμαι περήφανος. Εξάλλου στις τοπικές κοινωνίες όλοι είμαστε γνωστοί και κρινόμαστε.
Βέβαια, δύο ζητήματα του κειμένου της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. μου προξένησαν κατάπληξη.
1. Πρώτα, οι χαρακτηρισμοί «θλιβερή και ανέντιμη πράξη και υποβολιμαία ενέργεια στα όρια της προβοκάτσιας» με σοκάρισαν γιατί προέρχονται από πολίτες με μακρά πολιτική εμπειρία και επίγνωση των εκφράσεων που εκστομίζουν. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη βιαιότητα του λόγου που χρησιμοποιούν ενάντια σε λόγο δικό μου, ο οποίος διακρινόταν από σεβασμό στους κανόνες του πολιτικού πολιτισμού. Η αναντιστοιχία του λόγου - αντιλόγου είναι εμφανής.
Δεν ενέταξα την Ε.Δ.Υ.ΘΕ. ιδεολογικά στη ΝΔ, ούτε στην περιφερειακή παράταξη του κ. Αγοραστού. Ομολογώ διερωτήθηκα για τις αιτίες, που ο λόγος μου, προξένησε έκρηξη αρνητικών σχολιασμών σε βάρος μου!
Αρνούμαι να πειστώ ότι όσοι υπογράφουν, «με το δίκιο τους» αγανάκτησαν. Δεν δικαιολογείται ο υβριστικός αντίλογός τους, ούτε η αλαζονεία τους.
Αναφέρθηκα στην κοινή θέση τους για τη συνέχιση των έργων του Αχελώου, για τη σύμπτωση στην αρνητική κριτική των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ και στην από κοινού συμφωνία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ιδιοτελή κίνητρα (ιδεοληψία) στη διαμόρφωση των θέσεών του.
Δεύτερον, δεν ανέμενα αυτές τις υπογραφές, γιατί ο λόγος μου ήταν συμβατός με όσα υποστήριζαν κατά καιρούς εκπρόσωποι της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. (Στις αποσιωπήσεις τους, τις μισές αλήθειες, τις αναπάντητες ερωτήσεις μας). Δεν αδίκησα την Ε.Δ.Υ.ΘΕ., αφού ο λόγος τους κινούταν στον ίδιο άξονα με τον κ. Αγοραστό και τη ΝΔ στο υδατικό πρόβλημα και τα συμφραζόμενά του για τα ελλείμματα και τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν κατανοώ λοιπόν την επιστράτευση κάποιων μελών, που η κοινωνία τους ξέχασε, οι οποίοι μπορεί να μην είναι σε γνώση, αυτών που διεμείφθησαν μεταξύ μας σε προηγούμενες αντιπαραθέσεις. Εκτιμώ πως στοχοποιήθηκα από την Ε.Δ.Υ.ΘΕ. με το πρόσχημα ότι δήθεν ταύτισα την Ε.Δ.Υ.ΘΕ. με ΝΔ και τον κ. Αγοραστό. Αυτό δεν ήταν στις προθέσεις μου. Άλλως θα το έλεγα με το θάρρος που με διακρίνει.
Ο πολιτικός μου πολιτισμός δεν μου επιτρέπει να επιστρέψω τους χαρακτηρισμούς. Δεν συγχωρώ όμως όσους «ήρξαντο χειρών άδικον».
2. Σχετικά με το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπενθυμίζουμε ότι είναι συνδεδεμένο με τη λύση του προβλήματος. Εξασφάλισε τεχνηέντως χρηματοδότηση υδρο-αρδευτικών έργων με τον Νόμο Φάμελλου, απεντάσσοντας τα έργα του Αχελώου που αποτελούσαν εμπόδιο στην έγκριση των ΣΔΛΑΠ. Η αναθεώρηση αυτή (χωρίς Αχελώο) το 2018 εγκρίθηκε από την Ε.Ε. και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του 80% του κόστους των έργων με κονδύλια της ΕΕ.
Η απεγκλώβιση των σχεδίων πολεμήθηκε από τον κ. Αγοραστό, με την ανοχή της Ε.Δ.Υ.ΘΕ., με προσφυγή στο ΣτΕ εναντίον του Νόμου Φάμελλου, προσφυγή η οποία απορρίφθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω κυβερνητικής αλλαγής δεν είχε την ευκαιρία να προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων (ΣΔΛΑΠ).
Η ΝΔ στη συνέχεια πάγωσε για μεγάλο διάστημα τα έργα. Η Ε.Δ.Υ.ΘΕ. σε δημοσίευμά της διατείνεται ότι το έργο του ΣΥΡΙΖΑ για το υδατικό της Θεσσαλίας είναι μηδενικό. Εμείς λέμε ότι η Ε.ΔΥ.ΘΕ. ασχημονεί όταν παραγνωρίζει την εξασφάλιση γενναίας χρηματοδότησης από την ΕΕ για μια σειρά έργων που θα ανακουφίσουν τους αγρότες και θα προστατέψουν το περιβάλλον.
3. Τέλος, η Ε.Δ.Υ.ΘΕ. εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για ιδεοληψία στη διαμόρφωση της θέσης μας για το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας.
Αν η σταθερή προσήλωση σε μία θέση:
α) μελετημένη,
β) τεκμηριωμένη επιστημονικά,
γ) εγκεκριμένη από το ελληνικό κοινοβούλιο και τα αρμόδια όργανα της ΕΕ, και
δ) με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την ΕΕ, αποτελεί ιδεοληψία, τότε πώς θα χαρακτηρίζαμε την επιμονή της Ε.Δ.Υ.ΘΕ. σε μια θέση, σεβαστή από μία άποψη, αλλά κατά την κρίση μας ατεκμηρίωτη, μη συγκεκριμένη και με σοβαρότατα προβλήματα χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους; Κατά τη γνώμη μας, είναι αυτή η θέση που αποτελεί ακραία ιδεοληψία.
Ελπίζω να μην κούρασα με μακροσκελή απάντηση, αν και η Ε.ΔΥ.ΘΕ. μας έχει συνηθίσει σε μακροσκελέστατα πονήματα σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass