Τον πρόδωσε αντικλεπτικό σύστημα γεωεντοπισμού

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΟΤΕΡ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2023 13:50

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Δύο ηλεκτρομοτέρ γεώτρησης κατασχέθηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Φαρσάλων προχθές το βράδυ στα Φάρσαλα, μετά από κλοπή σε αρδευτικό δίκτυο στην περιοχή των Φαρσάλων. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από τον έναν παθόντα ότι εκλάπη ηλεκτρομοτέρ, το οποίο όμως διέθετε

αντικλεπτικό σύστημα γεωεντοπισμού (GPS) και από το στίγμα πρόδωσε τη θέση των κλοπιμαίων. Όταν η Αστυνομία μετέβη στο σημείο του στίγματος, εντόπισε πάνω σε αγροτικό όχημα 2 κλεμμένα ηλεκτρομοτέρ και τα κατέσχεσε.
Ο φερόμενος δράστης και ιδιοκτήτης του οχήματος αναζητείται στο πλαίσιο του αυτόφωρου από τις Αρχές, ενώ τα κλοπιμαία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Η χρήση της τεχνολογίας γεωεντοπισμού έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος για την πρόληψη της κλοπής και την ανάκτηση κλοπιμαίων. Προσαρτώντας μια συσκευή παρακολούθησης σε πολύτιμο εξοπλισμό, οι ιδιοκτήτες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν την περιουσία τους σε περίπτωση κλοπής. Σε αυτήν την περίπτωση, το αντικλεπτικό σύστημα αποδείχθηκε ανεκτίμητο, επιτρέποντας στην Αστυνομία να εντοπίσει γρήγορα τα κλεμμένα μοτέρ. Είναι πιθανό ότι θα δούμε μια ακόμα μεγαλύτερη υιοθέτηση αυτών των συστημάτων στο μέλλον, ως μέτρο αποτροπής, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass