Κακούργημα με ποινή κάθειρξης ο βασανισμός ζώου

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΦΕΘΗΚΕ Ο 75ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΣΕΡΝΕ ΣΚΥΛΟ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2023 15:04

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε τελικά χθες ένας 75χρονος

κάτοικος χωριού της Αγιάς, ο οποίος συνελήφθη για κακοποίηση σκύλου. Η σύλληψη έγινε από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς μετά από καταγγελία περιπατητών στην περιοχή, οι οποίοι προχθές το απόγευμα ανέφεραν στην ΕΛ.ΑΣ. πως είδαν τον συνταξιούχο να σέρνει τον σκύλο του στον δρόμο δεμένο με ιμάντα από τον προφυλακτήρα του αγροτικού αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου. Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 75χρονος υποστήριξε ότι όλα συνέβησαν από ατύχημα και πως δεν έσερνε τον σκύλο, αλλά τον έδεσε πάνω στην καρότσα από την οποία έπεσε κατά την κίνηση του οχήματος ενώ τον μετέφερε από τον Ρακοπόταμο όπου διατηρεί ποιμνιοστάσιο. Ο ίδιος υποστήριξε ότι εκεί ο σκύλος, τον οποίο είχε από κουτάβι, εκδήλωσε επιθετική συμπεριφορά και του έφαγε μια προβατίνα, όπως και κότες στο παρελθόν.
Το τραυματισμένο ζώο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο στην Αγιά, συνεργαζόμενο με τον Δήμο Αγιάς, για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 31.000 ευρώ (30.000 ευρώ για κακοποίηση και 1.000 ευρώ για μη εμβολιασμό), οδηγήθηκε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας όπου ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για το κακούργημα του βασανισμού ζώων συντροφιάς.
Διευκρινίζεται πως με πρόσφατη τροπολογία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, διαφοροποιήθηκε το αδίκημα της θανάτωσης ή του βασανισμού ζώου και πλέον έχει μετατραπεί σε κακούργημα, για το οποίο προβλέπεται μάλιστα ποινή κάθειρξης μέχρι 10 έτη.
Στο πλαίσιο αυτό ο 75χρονος χθες το μεσημέρι παραπέμφθηκε στον Ανακριτή όπου μετά την απολογία του, με αφορμή και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, ενώ η υπόθεση θα προσδιοριστεί δικαστικά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass