Στον Ολυμπο η χορωδία «music Arte»

ΓΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2023 15:36

Με ξεχωριστό τρόπο και σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε

η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της μικτής χορωδίας του Μουσικού Συλλόγου Ελασσόνας «music Arte» την περασμένη Κυριακή 22Ιανουαρίου 2023 στις πλαγιές του μυθικού Ολύμπου.
Αξιοποιώντας τις άριστες καιρικές συνθήκες του περασμένου Σαββατοκύριακου, τα μέλη της μικτής χορωδίας music Arte Ελασσόνας συνδύασαν την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με ημερήσια εκδρομή στην περιοχή του Ολύμπου.
Επισκέφθηκαν την ιστορική Ιερή Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού Ολύμπου, όπου τους υποδέχθηκε με θέρμη ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου.
Η χορωδία ξεναγήθηκε στο Καθολικό και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Μονής από τον ηγούμενο, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον χοράρχη και τους χορωδούς για την επίσκεψη, ευχήθηκε καλή, δημιουργική και ευλογημένη χρονιά, τόνισε τη σημασία της μουσικής στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
Ως ανταπόδοση της φιλοξενίας οι χορωδοί έψαλαν αποσπάσματα από τη Θεία Λειτουργία σε τετράφωνη επεξεργασία των Ν. Μάντζαρου, Θ. Πολυκράτη και Θ. Παπακωνσταντίνου τόσο εντός του Καθολικού όσο και στον περίβολο του ναού, όπου βρίσκονταν αρκετοί προσκυνητές. Προς το μεσημέρι η χορωδία βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΟΑΧ Ολύμπου σε ύψος 2.000 μέτρων, όπου σε μια σύντομη και λιτή τελετή με φόντο το πανέμορφο χιονισμένο τοπίο έξω από το καταφύγιο της Λέσχης Αξιωματικών έγινε η κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου και μαέστρος των μουσικών συνόλων κ. Κωνσταντίνος Μάτης, πλαισιωμένος από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και χορωδούς, έκανε έναν σύντομο απολογισμό της περασμένης καλλιτεχνικής χρονιάς και ευχαρίστησε όλα τα μέλη και τους φίλους των χορωδιακών συνόλων για την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη σε όλες δράσεις του Συλλόγου. Επίσης ανακοίνωσε ότι η μικτή, η νεανική και η προκαταρκτική χορωδία του Συλλόγου προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν σε σημαντικές χορωδιακές συναντήσεις σε διάφορες πόλεις, μετά από προσκλήσεις που έχουν δεχθεί στο προσεχές εαρινό εξάμηνο.
Ακολούθησε γεύμα και γλέντι με πολύ τραγούδι και χορό. Τυχερή της χρονιάς η μικρή χορωδός Βασιλική Τζ. που κέρδισε μια οικιακή συσκευή, προσφορά από το κατάστημα Π. Σαμόλαδου στην Ελασσόνα.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
CAREER DAYS LINDOS

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1