Ανάσα ζωής στον θεσσαλικό κάμπο

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 17 ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ, 28.1 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ - ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΩΝ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΜΕ Γ.Γ. ΥΠΑΑΤ ΔΗΜ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2023 13:26
Από τη συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με τον γ.γ. ΥΠΑΑΤ Δημ. Παπαγιαννίδη Από τη συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού με τον γ.γ. ΥΠΑΑΤ Δημ. Παπαγιαννίδη

Στην ένταξη 17 αρδευτικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 28.125.793 ευρώ στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) στη Θεσσαλία προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε χθες στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με

τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ Δημήτρη Παπαγιαννίδη. Στη συνάντηση συζητήθηκε η προοπτική ένταξης και άλλων σημαντικών αρδευτικών έργων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Τα 17 νέα αρδευτικά έργα στη Θεσσαλία που προχωρούν σε ένταξη στο ΠΑΑ είναι τα εξής:
1. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος εκμετάλλευσης του ΤΟΕΒ Γόμφων, προϋπολογισμού 806.000 ευρώ.
2. Κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης ΤΟΕΒ Δαμασίου, προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ.
3. Εκσυγχρονισμός – υπογειοποίηση δικτύου άρδευσης κτηματικής περιφέρειας Τυρνάβου, προϋπολογισμού 1.553.000 ευρώ.
4. Ολοκληρωμένο σύστημα ενεργειακής βελτιστοποίησης άρδευσης του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων, προϋπολογισμού 2.077.694 ευρώ.
5. Εκσυγχρονισμός δικτύων άρδευσης στην Τ.Κ. Βασιλικής Π.Ε. Τρικάλων, προϋπολογισμού 2.100.000 ευρώ.
6. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων άρδευσης αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Πηνειού, προϋπολογισμού 2.194.428 ευρώ.
7. Αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών συστήματος άρδευσης με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης – τηλεμέτρησης και εξορθολογισμού άρδευσης στον Δήμο Καρδίτσας, προϋπολογισμού 2.197.683 ευρώ.
8. Βελτίωση και επέκταση αρδευτικών δικτύων Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, προϋπολογισμού 348.000 ευρώ.
9. Καλλιέργεια πηγών Αγίου Γεωργίου Δήμου Λίμνης Πλαστήρα/αρδευτικό δίκτυο, προϋπολογισμού 1.295.241 ευρώ.
10. Αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ- Φωτοβολταϊκά) για τη βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας των εγκαταστάσεων άρδευσης του Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 913.731 ευρώ.
11. Αξιοποίηση σύγχρονων συστημάτων ποσοτικής και ενεργειακής διαχείρισης και ελέγχου εγκαταστάσεων άρδευσης του Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 2.199.760 ευρώ.
12. Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα άρδευσης του Δήμου Κιλελέρ, προϋπολογισμού 2.199.760 ευρώ.
13. Αναβάθμιση – βελτίωση ενεργειακής απόδοσης Η/Μ εξοπλισμού αρδευτικών γεωτρήσεων της ΔΕΥΑΛ, προϋπολογισμού 1.419.800 ευρώ.
14. Βελτίωση ενεργειακής απόδοσης των αρδευτικών υποδομών του Δήμου Φαρσάλων, προϋπολογισμού 1.759.546 ευρώ.
15. Σύστημα εκσυγχρονισμού, εξοικονόμησης νερού και ενεργειακής αναβάθμισης εγκαταστάσεων άρδευσης Δήμου Αλμυρού, προϋπολογισμού 2.192.320 ευρώ.
16. Βελτίωση αρδευτικού δικτύου στον Δήμο Μετεώρων, προϋπολογισμού 1.380.000 ευρώ.
17. Βελτίωση υφιστάμενης υποδομών εγγείων βελτιώσεων με ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος τηλεδιαχείρισης – τηλεμέτρησης για την αύξηση ενεργειακής απόδοσης στον Δήμο Φαρκαδόνας, προϋπολογισμού 2.188.848 ευρώ, ενώ ζητήθηκαν δικαιολογητικά για τα υπόλοιπα έργα προς ένταξη.
ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
O κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον κ. Παπαγιαννίδη ότι προχωρά κανονικά το αρδευτικό δίκτυο της Κάρλας και εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος, ενώ συμφωνήθηκε η ένταξη αρδευτικών έργων του ΤΟΕΒ Ταουσάνης στο πρόγραμμα Leader. Τα φράγματα Αμπελακίων, Αγιόκαμπου-Λιβαδότοπου και τα αρδευτικά δίκτυα Τρικάλων έχουν δημοπρατηθεί και αναμένονται οι ανάδοχοι των έργων.
Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η ένταξη στο νέο ΠΑΑ μεγάλων αρδευτικών έργων, όπως είναι τα φράγματα του Μπελμά Αγιάς, Δελερίων Τυρνάβου, Νεοχωρίτη Τρικάλων, ενώ γίνεται προσπάθεια ένταξης και του φράγματος Τιτάνων. Μέσω ΣΔΙΤ υλοποιούνται το φράγμα Σκοπιάς Φαρσάλων και Υπέρειας Φαρσάλων- Ορφανά Καρδίτσας και τα αρδευτικά δίκτυα του Ταυρωπού. Μέσω του Υπουργείου Υποδομών ολοκληρώνεται η μελέτη για το κλειστό κύκλωμα του Σμοκόβου.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τρόποι χρηματοδότησης για τη συντήρηση-διαχείριση φραγμάτων, όπως της Γυρτώνης, του Μέγα ποταμού, κ.α.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια ένταξης περισσότερων αρδευτικών έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ, με στόχο τη μείωση του κόστους άρδευσης για τους παραγωγούς μας, την ορθολογική διαχείριση του νερού και την διασφάλιση της απαιτούμενης ποιότητας των υδάτων. Ευχαριστώ το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την άριστη συνεργασία, που φέρνει θετικά αποτελέσματα στον θεσσαλικό κάμπο» δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass