«Ξύπνησε» το ...Ελασσονίτικο Καρναβάλι!

«ΝΤΕΛΙΡΙΟ» ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΥ -ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2023 14:44

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη

«Ξύπνησε» για τα καλά, επιστρέφοντας πανηγυρικά μετά από αρκετά χρόνια

(...είχε ξεκινήσει το 1990) το Ελασσονίτικο Καρναβάλι! Εκατοντάδες ντόπιοι και επισκέπτες της αποκριάτικης γιορτινής περιοχής κατέκλυσαν την Κυριακή το κέντρο και τις γωνιές της Ελασσόνας και διασκέδασαν, «ζώντας» από κοντά, παρακολουθώντας και συμμετέχοντας στη μεγάλη παρέλαση 1.100 καρναβαλιστών, από 18 ομάδες, που με τη σειρά τους σκόρπισαν για ώρες «χρώματα», χορευτικούς ρυθμούς, χαμόγελα, ατελείωτο κέφι, αλλά ...και μηνύματα. Η «παρέλαση - γιορτή» ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, με τους εκατοντάδες θεατές να γίνονται ένα με τους συμμετέχοντες και να διασκεδάζουν έως και τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας. Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, λίγο πριν ανάψει τη φωτιά για το κάψιμο του «βασιλιά Καρνάβαλου», ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο (ντόπιους και επισκέπτες) για τη συγκλονιστική του παρουσία και συμμετοχή στις αποκριάτικες εκδηλώσεις της Ελασσόνας, μη παραλείποντας να ευχαριστήσει τους δεκάδες εθελοντές, τους φορείς και τους συλλόγους, που συνέβαλαν με το παραπάνω στην επιτυχία της διοργάνωσης. Και όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια, αμέσως μετά, η διασκέδαση «απλώθηκε» σε όλη την περιοχή και στα νεανικά «στέκια» και όχι μόνο της πόλης με δημοτικές και λαϊκές ορχήστρες και «μπάντες», με γλέντια, χορό και διασκέδαση, δίνοντας ζωή στο κέντρο και στους γύρω δρόμους, όπου είχε δημιουργηθεί στην κυριολεξία το αδιαχώρητο. Άλλωστε στην παλιά Ελασσόνα, η περίοδος της Αποκριάς ήταν συνυφασμένη με ορχήστρες και «μπάντες» χάλκινων.


ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ
Ο ζεστός καιρός ήταν «σύμμαχος» για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας. Χθες το μεσημέρι, όπως είναι καθιερωμένο εδώ και χρόνια, δεκάδες Ελασσονίτες και επισκέπτες βρέθηκαν στην «ανακαινισμένη» πλατεία «Βαροσίου» (συνοικία Αμπελοκήπων), για να υποδεχθούν τη Σαρακοστή με παραδοσιακή μουσική(από δημοτική ορχήστρα), «σαρακοστιανά» νηστίσιμα εδέσματα, λαγάνες, παραδοσιακή φασολάδα, άφθονο κρασί, χαλβά, με τη φροντίδα του Δήμου και των ανθρώπων του δραστήριου Μορφωτικού Βαροσίου. Ίδιο σαρακοστιανό «σκηνικό» και σε όλες τις Κοινότητες και τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ελασσόνας, στην Τσαριτσάνη, σε Ευαγγελισμό, Κρανέα, Λιβάδι, Βερδικούσια, Δρυμό, Βαλανίδα, Καλύβια, Σαραντάπορο, Βλαχογιάννι, Καλλιθέα, Ολυμπιάδα, Δολίχη, και αλλού. Τα γλέντια της Καθαράς Δευτέρας κράτησαν έως αργά το βράδυ. Τελικά, το φετινό Ελασσονίτικο Καρναβάλι ήταν μια πραγματική «όαση» κεφιού και χαράς για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass