Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 14:24

Εγκαταλείφθηκαν οι ταμιευτήρες σε Κοιλάδα και Αγίους Αναργύρους

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Επερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχής Θεσσαλίας, για τη μη κατασκευή

των πεδινών ταμιευτήρων και δικτύων άρδευσης, στις περιοχές της Κοιλάδας και των Αγίων Αναργύρων Λάρισας κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας.
Όπως αναφέρουν στην επερώτηση οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Στις 5/9/2007, σε συνάντηση που είχε ο τότε νομάρχης Λάρισας, κ. Κατσαρός, με τους τότε δημάρχους Κοιλάδας, κ. Παπακρίβο και Κραννώνα, κ. Καρτσαφλέκη, τους είχε ενημερώσει ότι η Νομαρχία Λάρισας θα προχωρούσε στην κατασκευή δυο πεδινών ταμιευτήρων, σε περιοχές της Κοιλάδας και των Αγίων Αναργύρων, για την άρδευση 6.000 περίπου στρεμμάτων, για τους οποίους είχαν ξεκινήσει οι μελέτες.
Ο πρώτος, θα ήταν χωρητικότητας 1,2 εκ. κυβικών μέτρων νερού και ο δεύτερος 1,1 εκ. κυβικών μέτρων νερού. Η τροφοδοσία του πρώτου θα γινόταν από τον Πηνειό με κατασκευή αντλιοστασίου και αγωγού μήκους 6,5 χλμ. και ο δεύτερος από τον πρώτο, με κατασκευή αντλιοστασίου στον ταμιευτήρα Κοιλάδας και αγωγού άλλων 5,5 χλμ., για τη μεταφορά νερού στον δεύτερο ταμιευτήρα. Παράλληλα θα κατασκευαζόταν ένας ακόμα αγωγός 800 μ. για τη μεταφορά νερού και στον υφιστάμενο ταμιευτήρα του Μαυροβουνίου.
Τον Απρίλιο του 2009, ο τότε αντινομάρχης κ. Κουτσογιάννης και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Ν.Δ) κ. Φακής, Αρζουμανίδης και Σιδερόπουλος, σε συνάντηση με κατοίκους του Δήμου Κοιλάδας στο Κουτσόχερο, τη Μάνδρα και την Αμυγδαλέα, είχαν δηλώσει ότι είχε ολοκληρωθεί η τεχνική μελέτη του ταμιευτήρα Κοιλάδας και ότι μέσα στο 2009, θα ολοκληρώνονταν η περιβαλλοντική μελέτη, καθώς και οι αντίστοιχες τεχνικές και περιβαλλοντικές για τον ταμιευτήρα των Αγίων Αναργύρων, για το αντλιοστάσιο, και για την υπογείωση των αγωγών μεταφοράς του νερού, ώστε να είναι ώριμα τα έργα για ένταξη στο πρόγραμμα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Το 2010, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση τη διαδέχθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά τα έργα των δυο πεδινών ταμιευτήρων Κοιλάδας, Αγίων Αναργύρων, αντλιοστάσια, αγωγοί μεταφοράς νερού, κλπ, μέχρι σήμερα (2023) δεν κατασκευάστηκαν, ούτε υπάρχει καμία ενημέρωση γιατί δεν προχώρησαν, ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από καμία κυβέρνηση (Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ)».  Με τα δεδομένα αυτά οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, επερωτούν την Περιφερειακή Αρχή:
1. Γιατί δεν προχώρησε η δημοπράτηση και κατασκευή των συγκεκριμένων φραγμάτων και των δικτύων άρδευσης-ύδρευσης;
2. Αν έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες (τεχνικές, περιβαλλοντικές) των δύο ταμιευτήρων Κοιλάδας και Αγίων Αναργύρων, των αντλιοστασίων στον Πηνειό και στην Κοιλάδα, των αγωγών μεταφοράς του νερού και των αρδευτικών δικτύων;
3. Αν χρειάζονται απαλλοτριώσεις για την κατασκευή των παραπάνω έργων και αν ναι, έχουν γίνει;
4. Αν έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση για την κατασκευή των συγκεκριμένων φραγμάτων και των δικτύων άρδευσης-ύδρευσης;
5. Αν σκοπεύει να κατασκευάσει τα συγκεκριμένα έργα (ταμιευτήρες Κοιλάδας και Αγίων Αναργύρων, αντλιοστάσια, αγωγούς μεταφοράς νερού και δίκτυα άρδευσης), χωρίς ΣΔΙΤ και πρόσθετες επιβαρύνσεις των αγροτών της περιοχής;

 

Περισσότερες Ακολουθίες Χαιρετισμών

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου, θα τελούνται κάθε Παρασκευή δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών της Θεοτόκου: Η πρώτη στις 7.30 το απόγευμα και η δεύτερη στις 9.30 το βράδυ. ΣΤΟΝ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ Στο μεταξύ κάθε Παρασκευή, στην περίοδο της Αγίας και Μ. Τεσσαρακοστής, θα τελούνται τέσσερις Ακολουθίες Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα: Α´ Ακολουθία: 16:00 έως 17:15, Β´ Ακολουθία: 17:30 έως 18:45, Γ’ Ακολουθία: 19:30 έως 20:45, Δ´ Ακολουθία: 21:30 έως 22:45, για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους. ΣΤΟΝ ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ Εξάλλου δύο Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στον Άγιο Χαράλαμπο Λαρίσης για τους πρώτους Χαιρετισμούς της Υπεραγίας Θεοτόκου: Αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου, για την Α’ Στάση των Χαιρετισμών, θα τελεσθούν στον Άγιο Χαράλαμπο δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών: Η πρώτη 7.00 έως 8.30 μ.μ. και η δεύτερη 8.45 έως 10.15 μ.μ. για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και όσους διευκολύνονται τις βραδινές ώρες.

 

Ματαίωση εκδήλωσης των γυναικών Αγιάς

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς ματαιώνει την προγραμματισμένη εκδήλωση εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που επρόκειτο να γίνει μεθαύριο Σάββατο 4 Μαρτίου, στο «Κτήμα Νεφέλη», στην Αγιά, συμμετέχοντας έτσι στο μεγάλο πένθος της χώρας.


Ακολουθίες Χαιρετισμών στον Αγιο Αχίλλιο

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου, θα τελούνται κάθε Παρασκευή 2 Ακολουθίες Χαιρετισμών της Θεοτόκου: Η πρώτη στις 7.30 το απόγευμα και η δεύτερη στις 9.30 το βράδυ. Όσον αφορά στην Παρασκευή 31 Μαρτίου, η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου θα τελεστεί δύο φορές: η πρώτη στις 7.00 το απόγευμα και η δεύτερη στις 9.15 το βράδυ.

 

Συνέλευση Πολιτιστικού Ν. Σμύρνης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, με θέματα: Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ., έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής, πογραμματισμός νέας χρονιάς, συζήτηση και προτάσεις. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, χωρίς την αποστολή νέας, ειδικής προς τούτο, πρόσκλησης.
Κόβουν πίτα


την Κυριακή οι Αγιωργήτες

Την ετήσια εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιεί την ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος των Λαρισαίων Αγιωργητών Καρδίτσας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου.

 

Αιμοδοσία στη Μελιβοία

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μελιβοίας διοργανώνει αιμοδοσία στο Σχολείο Μελιβοίας, μεθαύριο Σάββατο 4 Μαρτίου, στις 9:00 το πρωί.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass