«PANICosGR» για έκτακτες καταστάσεις

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΥΣΗ ΚΛΗΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2023 9:14 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Μαρ 2023 9:46

Συγκίνηση, οργή και θλίψη προκάλεσαν οι εικόνες των συγγενών

των επιβατών στη μοιραία αμαξοστοιχία των Τεμπών, καθώς η αγωνία για την τύχη των αγαπημένων τους ανθρώπων ήταν έντονα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα τους, ενώ οι αρμόδιες αρχές προσπαθούσαν να συντονιστούν και να διευκολύνουν αυτήν την ψυχοφθόρα διαδικασία επικοινωνίας των τραυματιών με τις οικογένειές τους.
Με αφορμή την ανείπωτη τραγωδία που ζούμε από χθες, ο Λαρισαίος Χρήστος Αποστόλου υπενθυμίζει την πρώτη ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών έκτακτης ανάγκης που δημιούργησε και η οποία στέλνει την τοποθεσία κάποιου με ακρίβεια συντεταγμένων σε έναν συγγενή! H εφαρμογή ονομάζεται «PANICosGR» και την κατεβάζει ο ενδιαφερόμενος στον σύνδεσμο: https://www.christosapostoloudev.eu/panicosgreece).
«Με αυτήν την εφαρμογή οι άνθρωποι μπορούν να έχουν ένα χρήσιμο εργαλείο που θα μπορούν να δηλώσουν ότι είναι ζωντανοί, καθώς και την ακριβή τους γεωγραφική τους θέση, ώστε να βοηθάνε τα πυροσβεστικά σώματα στην εύρεσή τους. Η λειτουργία της εφαρμογής μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού πληκτρολογείται αυτόματα μήνυμα ανάγκης στην επαφή που έχει επιλέξει ο χρήστης, ως επαφή έκτακτης ανάγκης, μαζί με την τοποθεσία που βρίσκεται. Το PANICosGR αποτελεί μια γρήγορη λύση καλέσματος βοήθειας που βοηθάει την κοινωνία του σήμερα περισσότερο από ποτέ! Η εφαρμογή αριθμεί ήδη 10.000 και πάνω λήψεις. Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες» δηλώνει στην «Ε» ο κ. Αποστόλου και εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας: «Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα μηνύματα του κινητού για να στέλνει αυτόματα ειδοποίηση βοήθειας στην επαφή έκτακτης ανάγκης που έχετε επιλέξει. Όταν πατήσετε παρατεταμένα το ΚΌΚΚΙΝΟ κουμπί, τότε θα πληκτρολογηθεί αυτόματα μήνυμα ανάγκης στην επαφή μαζί με την τοποθεσία. Αν είναι εφικτή η θέση της τότε θα προστεθεί το γεωγραφικό πλάτος, το υψόμετρο και η διεύθυνση. Ταυτόχρονα θα γίνει καταγραφή ήχου (αυτόματα και με διαφάνεια) από το κινητό για ένα λεπτό».
Τέλος, σχολιάζοντας τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών, ο Χρ. Αποστόλου δηλώνει: «Δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη βαθύτατη θλίψη μου και για το τραγικό δυστύχημα που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη. Είναι δυστυχές το γεγονός του που προκλήθηκε στα Τέμπη και αναγνωρίζουμε πόσο σοβαρό και τραυματικό μπορεί να είναι για τους εμπλεκόμενους και τις οικογένειές τους. Μπορούμε να ελπίζουμε ότι οι επιζήσαντες θα βρουν τη δύναμη και την υποστήριξη που χρειάζονται για να ξεπεράσουν αυτήν τη δύσκολη στιγμή και ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα βρουν την παρηγοριά και την υποστήριξη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν αυτήν την απώλεια. Πραγματικά με συνθλίβει μέσα μου να βλέπω εικόνες με πεταμένα μπουφάν έξω από τα ερείπια των τρένων και σηκωμένες κουβέρτες πάνω από τα θύματα. Παρόλα αυτά ας δώσουμε ελπίδα σε όλους τους ανθρώπους που περνάνε αυτόν τον Γολγοθά».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass