Ταυτοποιήθηκε Σύριος με αδελφό του στην Ολλανδία

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 56 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ - ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2023 13:45

Με την ταυτοποίηση συνολικά 56 νεκρών η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκλήρωσε την εργαστηριακή της έρευνα, σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.


Χθες ταυτοποιήθηκε και η τελευταία σορός που αφορούσε σε υπήκοο Συρίας με γενετικό υλικό που ελήφθη από τον βιολογικό αδελφό του ο οποίος ζει στην Ολλανδία, οπότε θα αποδοθούν στους συγγενείς και οι τελευταίες σοροί θυμάτων του δυστυχήματος. Δύο συγγενείς όρισαν δικούς τους τεχνικούς συμβούλους για να εξετασθούν οι συνθήκες θανάτου, ενώ εκκρεμεί η παράδοση τριών ακόμη σορών.
Για έναν υπήκοο Μπαγκλαντές όπου πρέπει να διευθετηθούν θέματα παραλαβής της σορού από την οικογένεια του εκλιπόντος, για Ελληνα υπήκοο όπου η ελληνική Πολιτεία έχει ζητήσει την αποφυλάκιση του κρατούμενου πατέρα του σε τουρκικές φυλακές προκειμένου να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία και τέλος για τον Σύριο υπήκοο όπου πρέπει να διευθετηθούν θέματα παραλαβής της σορού από την οικογένεια του εκλιπόντος.
Θέμα ωστόσο υφίσταται για την αγνοούμενη από τη Θεσσαλονίκη, την οποία αναζητούν οικείοι της. Από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζεται πως «μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση, καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα».
«ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΕΙΓΜΑ»
Αναλυτικότερα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες πως «ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας η εργαστηριακή εξέταση των βιολογικών υλικών καθώς και η ανάλυση των εργαστηριακών αποτελεσμάτων, που αφορούσαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην είσοδο της Κοιλάδας των Τεμπών.
Συνολικά ταυτοποιήθηκαν 56 νεκροί, οι οποίοι προέκυψαν μέσω της συγκριτικής ανάλυσης 58 βιολογικών υλικών που ελήφθησαν από συγγενείς θυμάτων ή προσωπικά αντικείμενα αυτών, καθώς και 108 δειγμάτων που ελήφθησαν από σορούς ή σωματικά μέλη.
Σημειώνεται ότι, και τα 108 ληφθέντα δείγματα σορών ή σωματικών μελών αντιστοιχούν στους 56 νεκρούς, ενώ μόνο για μία περίπτωση βιολογικού υλικού, που ελήφθη από συγγενή αγνοούμενης, δεν προέκυψε αντιστοίχιση, καθώς δεν ανευρέθη σχετικό δείγμα.
Το τελευταίο μη ταυτοποιημένο δείγμα που υπήρχε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αφορούσε στην περίπτωση αγνοούμενου αλλοδαπού, ο αδελφός του οποίου εντοπίστηκε μέσω αστυνομικής συνεργασίας στην Ολλανδία. Ακολούθησε σχετικό αίτημα για την αποστολή στη χώρα μας του γενετικού του τύπου, από την επακόλουθη εξέταση του οποίου κατέστη δυνατή η διακρίβωση της ταυτότητας του προαναφερόμενου αγνοούμενου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass