«Θέλω να πιστεύω πως πήραμε το μάθημά μας...»

Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2023 14:40

Στην πόλη της Λάρισας βρέθηκε χθες ο δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής των Νέων και του Βήματος, αλλά και πολιτικός, κ. Παντελής Καψής με την ιδιότητα του συγγραφέα για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Η πτώση - 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς».


 Ο κ. Καψής μιλώντας προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, αναφερόμενος στο βιβλίο του επισήμανε ότι ουσιαστικά καταγράφει τις αποφάσεις της περιόδου 2009-2011 κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των αποφάσεων του πρώτου μνημονίου, ενώ μιλώντας για το σήμερα και την κατάρρευση των τραπεζών, εξέφρασε την ελπίδα πως η Ευρώπη είναι πιο έτοιμη από εκείνη την περίοδο και πως έχει πάρει το μάθημά της.
Πιο συγκεκριμένα, είπε για το βιβλίο τα εξής: «Το βιβλίο είναι στην ουσία μια εξιστόρηση της περιπέτειας της κεντροαριστεράς από το 2009 μέχρι το 2011, όταν ήταν η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, χρειάστηκε να κάνει όλη αυτήν την προσπάθεια με τη σκληρή λιτότητα με το μνημόνιο. Επί της ουσίας είναι και μια προσπάθεια να δούμε πώς η χώρα διαχειρίστηκε αυτό το μνημόνιο που είχε τόσο αρνητικές επιπτώσεις στις ζωές. Το ερώτημα είναι αν θα μπορούσε να έχει λίγο διαφορετικό δρόμο. Την ύφεση και τη λιτότητα δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε αποφύγει. Ενδεχομένως, όμως, αν είχαν γίνει μια σειρά από πράγματα να ήταν λίγο καλύτερα τα αποτελέσματα. Αυτή η αλληλουχία σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και τότε με το ΠΑΣΟΚ να δίνει μόνο αυτό τη μάχη και όλοι οι άλλοι να είναι απ’ έξω και να πετροβολούν, είναι το θέμα του βιβλίου».
Για το γεγονός πως και τότε όλα ξεκίνησαν με μια κατάρρευση τραπεζών, ενώ και τώρα που παρουσιάζεται το βιβλίο παρακολουθούμε τις δυσκολίες δύο τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε: «Βασικό στοιχείο της κρίσης τότε ήταν πως και η Ευρώπη ήταν ανέτοιμη. Δεν είχε τους μηχανισμούς να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση. Δεν είμαι ειδικός επί των οικονομικών και δεν θέλω να εκφέρω έγκυρη άποψη, αλλά θέλω να ελπίζω πως έχουμε πάρει το μήνυμά μας. Αυτό που είπε ο Ντράγκι δηλαδή μετά την κρίση στην Ελλάδα ότι θα το κάνει εγκαίρως αυτήν τη φορά και η Ευρώπη και η Αμερική. Είδαμε και την Ελβετική Τράπεζα της έδωσαν χρήματα».
Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass