«Να αποδοθεί το συντομότερο δικαιοσύνη»

ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΗ ΝΑΣΙΩΚΑ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 16:20

Η επιτάχυνση της δικαιοσύνης, η πολυνομία και ασφαλιστικά θέματα που ταλανίζουν τους δικηγόρους, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης που είχε ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, Ακης Νασιώκας, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Τρύφωνα Τσάτσαρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννη Ζιάγκα και Βαγγέλη Τσικαρδώνη, στα γραφεία του Συλλόγου.


Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, και εκφράστηκε η κοινή άποψη ότι πρέπει «να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, οι διαδικασίες της δικαιοσύνης να κινηθούν το συντομότερο δυνατό και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους, όπου και αν αυτές υπάρχουν…».
Όσον αφορά στο έργο των δικηγόρων, αναλύθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που το δυσκολεύουν, και μεταξύ άλλων «η μεγάλη καθυστέρηση απόδοσης δικαιοσύνης στη χώρα μας, που μεταξύ άλλων κλονίζει και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην ίδια τη δικαιοσύνη, το πρόβλημα του φαινομένου της πολυνομίας κ.α.».
Επίσης συζητήθηκαν σημαντικά ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα του κλάδου, όπως μεταξύ άλλων και η πρόσφατη αύξηση του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων.
«Ο κλάδος «χτυπήθηκε» τόσο από την οικονομική κρίση, όσο και από την υγειονομική εν συνεχεία, με αποτέλεσμα πολλοί δικηγόροι να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα και να δυσκολεύονται καθημερινά να αντεπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους» δήλωσε ο κ. Νασιώκας, που ως δικηγόρος γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί και εξέφρασε την πρόθεση να συνεργαστεί και να βοηθήσει προς την κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων, σε όλους τους τομείς του κλάδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass