Εκσυγχρονίζεται το Δημοτικό στη Βαμβακού

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2023 14:40

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στη Βαμβακού Φαρσάλων, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 472.940 ευρώ, από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων. «Συγχρονίζουμε τις κτιριακές υποδομές του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου στη Βαμβακού, σύμφωνα με τις ανάγκες των μαθητών/-τριών, του εκπαιδευτικού προσωπικού και της εποχής. Σε συνεργασία με τον δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, στην περιοχή των Φαρσάλων χρηματοδοτούμε συνολικά πέντε ενεργειακές αναβαθμίσεις που οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος παλιών και ενεργοβόρων κτιρίων, σε δραστική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας τους και σε εξοικονόμηση χρηματικών πόρων» προσθέτει ο περιφερειάρχης. Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Α+ με τις εξής παρεμβάσεις:
- Τοποθέτηση θερμομόνωσης στους εξωτερικούς τοίχους και στην οροφή του κτιρίου.
- Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα, καλύτερης θερμομονωτικής ικανότητας.
- Αντικατάσταση των λεβήτων πετρελαίου με νέους μεγαλύτερης απόδοσης, των θερμαντικών σωμάτων με σώματα τύπου πάνελ με θερμοστατικές κεφαλές.
- Τοποθέτηση αντλιών θερμότητας για μερικό κλιματισμό.
- Τοποθέτηση μη κεντρικών μονάδων μηχανικού αερισμού (απαγωγή και προσαγωγή αέρα) σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας και γραφείο.
- Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού με αντικατάσταση των παλαιάς τεχνολογίας φωτιστικών σωμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με ενεργειακό συμψηφισμό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass