«Συνεχίζουμε να διεκδικούμε τον Αχελώο»

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2023 13:25

«Tο νερό είναι δημόσιο αγαθό, πηγή ζωής, παραγωγής, ανάπτυξης και ευημερίας. Μια κρίσιμη υποδομή που χρειάζεται να παραμένει στο κράτος ή στην τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί οι κρίσιμες υποδομές δεν παραχωρούνται, δεν εκχωρούνται.

H Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια Περιφέρεια συνεχών επιδόσεων και διακρίσεων στη διαχείριση του νερού με έργα που οδηγούν στην ορθολογική χρήση, στη διασφάλιση της ποιότητας και της επάρκειάς του» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την 22η Μαρτίου, που έχει ορισθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Το θέμα του φετινού εορτασμού αφορά στην επιτάχυνση των αλλαγών για την επίλυση της κρίσης στην ύδρευση και την υγιεινή.
«Η πίεση στους υδάτινους πόρους αυξάνεται λόγω της υπερεκμετάλλευσης και της κλιματικής αλλαγής. Επενδύουμε στην πρόληψη, σχεδιάζουμε με σύμμαχο τη φύση και ακολουθούμε το δόγμα build back better, δηλαδή έχουμε μια στρατηγική στόχευση, ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο επιπτώσεις κινδύνων που έρχονται από το μέλλον. Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι στην εφαρμογήτων 17 στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και στο στρατηγικό όραμα για μια Ευρώπη green και smart. Εδώ στη Θεσσαλία, έχουμε σχεδόν έτοιμο το πιο «πράσινο» έργο στην Ευρώπη, που ωφελεί όλους και δεν βλάπτει κανέναν: Το έργο του Αχελώου.
Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, με επιχειρήματα, σχέδιο και διάθεση συνεργασίας με όλους, τη μεταφορά νερού από τον Αχελώο στη Θεσσαλία, για να εξασφαλίσουμε την αυτάρκεια σε νερό, ενέργεια και τροφή, το μέλλον των επόμενων γενεών. Τα τελευταία 10 χρόνια, σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους και ΤΟΕΒ στη Θεσσαλία έχουν ολοκληρωθεί και εξελίσσονται 500 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ, απ’ όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Εντάσσουμε 17 νέα αρδευτικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 28.125.793 ευρώ, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ). Συνεχίζουμε την προσπάθεια ένταξης περισσότερων αρδευτικών έργων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΥΠΑΑΤ, με στόχο τη μείωση του κόστους άρδευσης για τους παραγωγούς, την ορθολογική διαχείριση του νερού και τη διασφάλιση της απαιτούμενης ποιότητας. Επιπλέον, μέσα από το ΠΑΑ, υλοποιούμε δράσεις προστασίας της ποιότητας του νερού από αγροτική δραστηριότητα και παρέχουμε επαρκές, ποιοτικό πόσιμο νερό στους κατοίκους της υπαίθρου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι διαχρονικά στο πλευρό των πολλών. Στο πλευρό των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου, της παραγωγής, στο πλευρό της κοινωνίας που αγωνιά για το μέλλον. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και βραβευμένη, πρότυπη περιβαλλοντική πολιτική σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και υλοποιούμε έργα που κάνουν πράξη το σύνθημα της Περιφέρειας «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass