Πασχαλινός μποναμάς για αγρότες της Λάρισας

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ Γ. ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2023 15:12

«Η ενίσχυση των βασικών προϊόντων στην περιοχή του Τυρνάβου,

όπως το σταφύλι και το αχλάδι, σε συνέχεια στήριξης και άλλων προϊόντων του νομού, είναι αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη για τους αγρότες. Αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τη μείωση εισοδήματος λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης και των προβλημάτων στην παραγωγή και δίνουν μια σημαντική ανάσα στην οικονομία της περιοχής, η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από τις επιπτώσεις του σεισμού το 2021 και συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη».
Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε η συνάντηση των κυβερνητικών βουλευτών, της Δημοτικής Αρχής του Τυρνάβου και συνεταιριστών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά, προκειμένου να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα για ενισχύσεις. Ο Θεσσαλός πολιτικός, από το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους, είχε επισημάνει, με διαδοχικές επισκέψεις του με συνεταιριστές και εκπροσώπους παραγωγών στον αρμόδιο Υπουργό την αναγκαιότητα για ενισχύσεις στην περιοχή. Μάλιστα, μετά το υπόμνημα του αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Τυρνάβου, κ. Γιώργου Σακούτσιου, που προσυπέγραφαν οι πρόεδροι δέκα συνεταιρισμών της επαρχίας Τυρνάβου, προέβη τόσο στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και σε παρέμβαση στην ηγεσία του ΥΠΑΑΤ -όπως του ζητήθηκε από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Κόκουρα-, προκειμένου να υπάρξει άμεσα συνάντηση με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους, στην οποία ανταποκρίθηκε ο κ. Γεωργαντάς, ώστε να στηριχτούν έμπρακτα οι αγρότες, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα των συνθηκών λόγω της κήρυξης του Δήμου Τυρνάβου σε κατάσταση έκτακτη ανάγκη, ένεκα του σεισμού, ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι θα προβεί σε ενίσχυση των οινοποιήσιμων σταφυλιών του Δήμου με 120 ευρώ ανά στρέμμα μέσω de minimis, ενώ στα αχλάδια θα υπάρξουν ενισχύσεις ύψους 150 ευρώ το στρέμμα για όλες τις ποικιλίες.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη, οι ενισχύσεις που αφορούν στον Νομό της Λάρισας και οι οποίες θα καταβληθούν μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα, ανέρχονται σε 3.175. 000 ευρώ για τα μήλα, 2.150.000 ευρώ για τα κάστανα και 2.380.000 ευρώ για τα πυρηνόκαρπα (ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα).
Επιπλέον, με τις ενισχύσεις για τα οινοποιήσιμα σταφύλια και τα αχλάδια, θα αποδοθούν συνολικά στους αγρότες του νομού επιπρόσθετα 2 και 2,5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα, ενώ συγκεκριμένες ανακοινώσεις θα υπάρξουν τις επόμενες ημέρες.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass