Ο φερέγγυος επιχειρηματίας αποδείχτηκε ...απατεώνας

«ΦΕΣΩΣΕ» ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΗ ΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ 20 ΤΟΝΟΥΣ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ - ΠΟΛΩΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΤΑΛΙΚΑΣ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2023 17:00

Μιας καλοσχεδιασμένης, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, απάτης έπεσε θύμα εκπρόσωπος λαρισαϊκής εταιρείας εμπορίας φρούτων, με αποτέλεσμα να απολέσει 21 τόνους ακτινιδίων, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 29.000 ευρώ.


Ο δράστης -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- δεν δίστασε να κάνει ακόμη και βιντεοκλήση στον Λαρισαίο έμπορο, προκειμένου να τον πείσει για το… ειλικρινές των προθέσεών του και μάλιστα του συστήθηκε ως «σοβαρός επιχειρηματίας», ως ιδιοκτήτης εταιρείας στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, εξυμνώντας μάλιστα τη φερεγγυότητά του.
Έτσι, έπεισε τον Λαρισαίο για την αγοραπωλησία των ακτινιδίων και μάλιστα απέστειλε φορτηγό αυτοκίνητο με ρυμουλκό, φορτηγό που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας της Πολωνίας και είχε ως οδηγό έναν 58χρονο υπήκοο Πολωνίας, τα στοιχεία του οποίου είναι πλέον στη διάθεση των Διωκτικών Αρχών. Φυσικά, μετά την παραλαβή των φρούτων, ο κατά δήλωσή του …σοβαρός επιχειρηματίας διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον Λαρισαίο έμπορο.
Αναλυτικότερα, όπως κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ο Λαρισαίος έμπορος, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου επικοινώνησε τηλεφωνικά (με πρόθεμα της Γερμανίας) μαζί του ένας Έλληνας, ο οποίος του συστήθηκε ως ιδιοκτήτης εταιρείας δηλώνοντας το ενδιαφέρον του για συνεργασία με σκοπό την αγοραπωλησία φρούτων και ειδικότερα 20 τόνων ακτινιδίων.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του Λαρισαίου με τον υποτιθέμενο έμπορο - ιδιοκτήτη εταιρείας στο Ντίσελντορφ συνεχίστηκαν, με τον δράστη να κάνει ακόμη και βιντεοκλήσεις για να φανεί πειστικός, τηλεφωνικές επικοινωνίες στις οποίες αυτοσυστηνόταν ως σοβαρός επιχειρηματίας, εξυμνώντας παράλληλα τη φερεγγυότητά του.
Ο έμπορος φρούτων πείστηκε και, στις 23 Μαρτίου, αφίχθη στην εταιρεία του φορτηγό μετά ρυμουλκού, το οποίο έφερε πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας και με οδηγό υπήκοο Πολωνίας, ο οποίος δήλωσε τα στοιχεία του.
Ο οδηγός παρέλαβε 21 τόνους ακτινιδίων με προορισμό το Ντίσελντορφ και φέρεται να παρέδωσε την ποσότητα των φρούτων στις 27 Μαρτίου στον δράστη, χωρίς αυτός να καταβάλει το αντίτιμό της που ξεπερνάει τις 29.000 ευρώ. Στη συνέχεια, διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον Λαρισαίο έμπορο, ο οποίος αντιλήφθηκε την απάτη όταν το ίδιο διάστημα εκδήλωσε ενδιαφέρον αγοράς ακτινιδίων και ένας δεύτερος… εκπρόσωπος εταιρείας, ο οποίος συστήθηκε ως γνωστός του πρώτου δράστη. Ο Λαρισαίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δεύτερο εκπρόσωπο εταιρείας, από την Ξάνθη αυτήν τη φορά, για να διαπιστώσει την προσπάθεια εξαπάτησής του, καθώς του προτάθηκε συνεργασία αγοραπωλησίας φρούτων, αλλά με αποστολή της ποσότητας φρούτων και της μεταγενέστερης καταβολής του αντιτίμου.
Ο Λαρισαίος έμπορος υπέβαλε μήνυση κατά όλων των εμπλεκομένων, γνωστών και αγνώστων, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να ερευνά την υπόθεση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass