Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Απρ 2023 14:04

ΤΟΕΒ Πηνειού: Το φράγμα της Γυρτώνης θα λειτουργήσει κανονικά

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ - ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ LEADER

«Η λειτουργία και η συντήρηση του φράγματος της Γυρτώνης δεν είναι ευθύνη της Περιφέρειας

Θεσσαλίας, αλλά του ΤΟΕΒ Πηνειού. Ωστόσο λόγω της καλής συνεργασίας που έχουμε με τη διοίκηση του Οργανισμού και της ενσυναίσθησης που μας χαρακτηρίζει και σε συνεργασία με τον γ.γ. Ενωσιακών Πόρων του ΥΠΑΑΤ Δημ. Παπαγιαννίδη, έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότησή του έργου, εντάσσοντας το στο νέο LEADER». Αυτά δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, με αφορμή την αγωνία αγροτών που αρδεύουν τα χωράφια τους από το φράγμα Γυρτώνης. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του προέδρου του ΤΟΕΒ Πηνειού Δημήτρη Τσιουρή, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι «το φράγμα Γυρτώνης θα λειτουργήσει κανονικά, εν αναμονή της σχετικής χρηματοδότησης από το αρμόδιο Υπουργείο». Σύμφωνα με τον κ. Τσιουρή «ο Οργανισμός παρακολουθεί συνεχώς τη στάθμη του Πηνειού ποταμού και όταν κριθεί σκόπιμο, για να διασφαλιστεί η άρδευση των παραπήνειων περιοχών, θα κλείσουμε τον ρουφράκτη. Αυτή τη στιγμή με τις βροχές που έχουν πέσει δεν υπάρχει πρόβλημα. Με την ευθύνη που μας χαρακτηρίζει, όπως πράξαμε την περσινή χρονιά, έτσι θα πράξουμε και φέτος, παρέχοντας το απαραίτητο νερό για πότισμα». Ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός διευκρίνισε ακόμη ότι «υπεύθυνη για τη διαχείριση των υδάτων είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την οποία επίσης είμαστε σε επικοινωνία. Εμείς θα ζητήσουμε όσο νερό χρειάζεται για να ποτίσουν οι αγρότες. Το θέμα της ανομβρίας το αντιμετωπίσαμε όχι με λόγια αλλά με έργα. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια ποτίστηκαν και τα πιο απόμακρα σημεία».

 

Καφφές και Απρίλη οι νέοι αντιδήμαρχοι της Λάρισας

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΤΑΗΣ

Τις παραιτήσεις των αντιδημάρχων του Δήμου Λαρισαίων Σωτήρη Βούλγαρη και Παναγιώτη Νταή, οι οποίοι, κατέρχονται ως υποψήφιοι βουλευτές στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο μεν πρώτος με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ο δεύτερος με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ζήτησε και έλαβε ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης. Μετά τις παραιτήσεις πραγματοποιήθηκαν αλλαγές στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής, οι οποίες έχουν ως εξής:
* Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στη θέση του κ. Νταή, αναλαμβάνει ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Καφφές.
* Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στη θέση του κ. Σωτ. Βούλγαρη, αναλαμβάνει η νυν αντιδήμαρχος κ. Ρίτα Απρίλη.
* Τα καθήκοντα της κ. Ρίτας Απρίλη, ως αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης - Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Κοσμάς Γιαννακόπουλος.
Η θητεία των νέων αντιδημάρχων είναι μέχρι το τέλος του 2023, ενώ οι παραιτηθέντες αντιδήμαρχοι παραμένουν δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπαράταξης Λαρισαίων».

 

Εργασίες ανακαίνισης για τον εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ

ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Τη χρηματοδότηση συνολικού ποσού 118.453,48 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, εξασφάλισε ο Δήμος Τεμπών για την αναβάθμιση των τεσσάρων ΚΕΠ του Δήμου και συγκεκριμένα των Γόννων, Μακρυχωρίου, Πυργετού και Συκουρίου, μετά από πρόταση που είχε υποβάλει στη δράση του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο του Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ», σύμφωνα με το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0». Το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις πλήρους ανακαίνισης των ΚΕΠ, βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των υποδομών τους και την αντικατάσταση του υλικοτεχνικού τους εξοπλισμού, όπως Υπηρεσίες εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, Έπιπλα (όπου περιλαμβάνονται έπιπλα γραφείου), επιπλώσεις, συσκευές (εκτός από συσκευές φωτισμού) και προϊόντα καθαρισμού, Επιγραφές καταστημάτων και Κατασκευαστικές και συναφείς υπηρεσίες. Η Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα αποδέχθηκε τη μελέτη και τους όρους διακήρυξης, για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο «Προμήθεια-τοποθέτηση εξοπλισμών και διαμόρφωσης χώρων για την ανακαίνιση των ΚΕΠ του Δήμου Τεμπών». Με αφορμή την εξέλιξη, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης δηλώνει ότι «αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, καταφέραμε για άλλη μια φορά να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ώστε να αναβαθμίσουμε τα ΚΕΠ του Δήμου μας με την ανακαίνιση των χώρων τους και με την προμήθεια σύγχρονου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ακολουθώντας τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής μας και τη νέα πραγματικότητα, εργαζόμαστε συστηματικά κι αδιάκοπα, προσπαθώντας καθημερινά να καθιστούμε τον Δήμο μας πιο λειτουργικό και βιώσιμο».

 

Κάλεσμα στους επιζήσαντες της μοιραίας αμαξοστοιχίας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΕΜΠΩΝ

Ο Σύλλογος «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28-2-2023» που ιδρύθηκε πρόσφατα απευθύνει κάλεσμα στους επιζήσαντες επιβάτες της αμαξοστοιχίας IC 62, στους συγγενείς νεκρών και σε φίλους που θέλουν να συμπαρασταθούν, να πλαισιώσουν τον Σύλλογο. Η επίσημη ανακοίνωση της ίδρυσής του, έγινε την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο τέλεσης του μνημόσυνου για τους 57 νεκρούς του τραγικού δυστυχήματος, με τη συμπλήρωση 40 ημερών, το οποίο πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Λάρισας κ. Ιερώνυμος. Ο Σύλλογος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στη Μητρόπολη Λάρισας, που του έδωσε βήμα στο πλαίσιο του μνημόσυνου να ανακοινώσει την ίδρυσή του. Οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν στον Σύλλογο μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 6987-207.022. Επίσης απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συμμετέχουν με την ηλεκτρονική τους υπογραφή στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα change.org, που δημιουργήθηκε μετά το δυστύχημα, και διεκδικεί τα ακόλουθα: «Την απόλυτη ανάληψη και απόδοση ποινικών ευθυνών στα πολιτικά στελέχη μέσω των διαδικασιών της δικαιοσύνης που μας αξίζουν και μας ανήκουν. Περαιτέρω, διεκδικούμε την αποκατάσταση της ασφάλειας των πολιτών στον χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς. Απαιτούμε τη διερεύνηση της διαφθοράς που κατά συνέπεια οδήγησε στις ελλείψεις που προκάλεσαν αυτό το τραγικό δυστύχημα και συνεχίζουν να μας βάζουν σε κίνδυνο».

 

Συγκέντρωση τροφίμων στον Αγ. Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους άπορους, άνεργους, άρρωστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτός, 4 κυτία γάλα (ΕΒΑΠΟΡΕ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά. Τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση. Καλή Ανάσταση!


Κλειστό το Γραφείο Γάμου της Μητρόπολης
Το Γραφείο Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου θα παραμείνει κλειστό καθόλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδος έως και την Παρασκευή 21 Απριλίου.

 

 Η τελετή Αναστάσεως στα παράλια της Πιερίας

Το πρόγραμμα των τελετών Αναστάσεως στους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος και ειδικότερα στη νότια Πιερία έχει ως εξής: Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Παλαιών Πόρων Μεγάλο Σάββατο 9:30 με 10:00 το βράδυ, Ιερός Ναός Αγίου Ραφαήλ Πλαταμώνα Μέγα Σάββατο 10-10:30 βράδυ, Ιερός Ναός Αγίου Παντελεήμονος Παλαιού Παντελεήμονα Μέγα Σάββατο 9:30-10:00 βράδυ, Κοιμητηριακός Ιερός Ναός Αγίου Αθανασίου Λιτοχώρου Μέγα Σάββατο 9:30-10:00 βράδυ.


Συνέλευση Κυνηγετικού Συλλόγου
Την τακτική Γενική Συνέλευσή του θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 23 Απριλίου στις 9:00 π.μ. στo Επιμελητήριο ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας. Τα θέματα της Συνέλευσης είναι τα εξής: Ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων, ανάγνωση έκθεσης Ελεγκτικής Επιτροπής, έγκριση απολογισμού έτους 2022 και προϋπολογισμού 2023, έκτακτη οικονομική εισφορά, διάφορα ζητήματα που θα τεθούν από τα μέλη. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 30 Απριλίου στον ίδιο χώρο και χρόνο και με αυτά τα θέματα. Για να παραστεί μέλος στη Γενική Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγιού, περιόδου 2022-2023, και την αστυνομική ταυτότητα.

 

Αναγγελία ζημιάς από παγετό στον Δήμο Αγιάς

Σε αναγγελία ζημιάς από παγετό, η οποία λήγει την Τρίτη 18 Απριλίου προέβη ο Δήμος Αγιάς. Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, αλλά και με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ, για τη δήλωσή τους. Τηλέφωνα ανταποκριτών ανά Κοινότητα: Γερακάρι, Αετόλοφος, Ανάβρα, Έλαφος, Αγιά (2494-024.513), Ανατολή, Δήμητρα, Καστρί, Μαρμαρίνη (2494-350.300), Αμυγδαλή (2494-350.117), Ομόλιο (2495-094.163), Νερόμυλοι, Ποταμιά (2494-024.513).


Η «Υπαίθριος Ζωή» πάει Μάλτα

Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης στις 14 Μαΐου το βράδυ (και έως 17 Μαΐου) θα πραγματοποιήσει εκδρομή στη μέση της Μεσογείου, στο μικρό, αλλά ιστορικό και πανέμορφο νησί της Μάλτας. Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να αναζητούν στα Γραφεία του Συλλόγου (Μανδηλαρά 5β), από Δευτέρα έως Παρασκευή, τηλ. 2410-250.818, κιν. 6977-947.910, κ. Δέσποινα Ραούλη.


Δύο ακολουθίες του Ιερού Ευχελαίου στον Αγ. Νικόλαο
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, θα τελεστούν δύο ακολουθίες του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός των πιστών: Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη στις 12:00 μ. και στις 17:00. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να προσέλθουν για να λάβουν την ευλογία του Αγίου Ελαίου.

 

Νέο σεμινάριο του ΣΘΕΒ
Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών διοργανώνει σεμινάριο, με θέμα: «Οι πωλήσεις στον 21 αιώνα», Στόχος του σεμιναρίου που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ στη Λάρισα από τις 16:30–21:30 είναι να καταγραφούν οι αλλαγές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στο χώρο των πωλήσεων και να παρουσιαστούν απλά, κατανοητά και εύκολα στην εφαρμογή τους εργαλεία που θα τους βοηθήσουν.

 

 Τριήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Πυργετό

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Σύλλογος Γυναικών Πυργετού υπό την αιγίδα του Δήμου Τεμπών και του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Τεμπών διοργανώνει τριήμερες εκδηλώσεις στον Πυργετό στo πλαίσιo του εορτασμού του πολιούχου Αγίου Γεωργίου από την Παρασκευή 21 έως και την Κυριακή 23 Απριλίου. Ειδικότερα το πρόγραμμα εκδηλώσεων είναι το εξής: Παρασκευή: 7:30 μ.μ Εγκαίνια της έκθεσης «Ξυλόγλυπτα και Αγιογραφίες» με έργα Πυργετινών καλλιτεχνών στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πυργετού. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα των Ιωάννη Ευθυμίου, Βασίλη Πασχάλη, Λάμπρου Τσιλιχρήστου και του αειμνήστου Γιώργου Γκρίγκα, καθώς επίσης και δημιουργίες των μελών του εικαστικού εργαστηρίου του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού, Δέσποινας Κούρτη, Χρυσούλας Μαρντογιαννίδου, Ζέτας Μπέλου και Χαρούλας Σαράφη. Διάρκεια έκθεσης 21-24/4 . Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 21/4 7:30 μ.μ.- 10:30 μ.μ. Σάββατο 22/4 7:30 μ.μ.- 10:30 μ.μ. Κυριακή 23/4 11:00 π.μ.- 3:00 μ.μ. Σάββατο 22/4 7:30 μ.μ. Περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου με τη συνοδεία της μπάντας του Δήμου Τεμπών. Κυριακή 23/4 11:30 π.μ. Αναβίωση τοπικών εθίμων από τον Σύλλογο Γυναικών Πυργετού και γλέντι με λαϊκή ορχήστρα στην πλατεία «Βάιος Μαλλιάρας».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass