«Εργα πνοής στα Φάρσαλα θα μειώσουν το κόστος άρδευσης»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΒΑΣΙΛΙ, ΠΟΛΥΝΕΡΙ, Μ. ΕΥΥΔΡΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΙΑ

Δημοσίευση: 30 Απρ 2023 9:00

Τη στενή συνεργασία που έχουν με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο, για την προώθηση της επίλυσης προβλημάτων στα χωριά τους, εξήραν οι πρόεδροι του Μ. Ευυδρίου κ. Νίκος Γούσιος, Υπέρειας κ. Χαράλαμπος Σκατζούρης, Βασιλί κ. Γιώργος Μπόγκας και Πολυνερίου κ. Μιχάλης Ντάφος, προλογίζοντας τον βουλευτή Λαρίσης της ΝΔ, κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, στις ομιλίες που πραγματοποίησε στις κοινότητές τους στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ενόψει των εκλογών.


ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΣ
Ο Θεσσαλός πολιτικός, αφού ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Φαρσάλων, κ. Νίκο Γκατζόγια, και όλους τους παριστάμενους για τη ζέστη υποδοχή που του επιφύλαξαν, αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ στην περιοχή μετά τις ζημιές από τον «Ιανό». Όπως είπε, «με αφορμή την πλημμύρα και τις καταστροφές από τον «Ιανό» έθεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη συνάντησή μας στο Μέγαρο Μαξίμου, την 1η Φεβρουαρίου 2021, το ζήτημα του φράγματος στον Ενιπέα που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την επαρχία Φαρσάλων, ενώ θα λύσει το υδρευτικό και αρδευτικό πρόβλημα της ευρύτερης περιοχής. Ο Πρωθυπουργός με αιφνιδίασε ευχάριστα καλώντας επιτόπου τον τότε γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και δίνοντάς του σαφή εντολή για τη δρομολόγηση του έργου με ΣΔΙΤ. Μάλιστα, με την άδεια του Πρωθυπουργού, εξερχόμενος του Μαξίμου, ανακοίνωσα τα χαρμόσυνα νέα. Από τότε παρακολουθώ στενά την πορεία του έργου. Ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης, έχουν κατατεθεί τρεις προσφορές και αναμένουμε να δούμε ποιος θα το αναλάβει. Σύμφωνα με τον διαγωνισμό, το έργο, που θα ανέλθει σε 230 εκατ., θα χτιστεί σε τέσσερα χρόνια και για τα υπόλοιπα 26 ο πλειοδότης αναλαμβάνει και τη συντήρηση του δικτύου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όταν έχουμε οδυνηρή εμπειρία από την προβληματική διαχείριση αντίστοιχων έργων στην περιοχή μας. Ανάλογης αξίας έργο είναι και το αρδευτικό Υπέρειας-Ορφανών που αναμένεται να αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα της περιοχής. Με αυτά θα αποκτήσει και πάλι η περιοχή δυναμικές καλλιέργειες χωρίς τον βραχνά του κόστους άρδευσης».
ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ο κ. Χαρακόπουλος, με αφορμή την παρουσία του προέδρου του Συνεταιρισμού Ενιπέα, κ. Θανάση Καραΐσκου, και του μέλους του Συνεταιρισμού Βαμβακοπαραγωγών Φαρσάλων «Cotton Farsala», κ. Αντώνη Λούκουτου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα της ΝΔ για τη μείωση κατά 50% της φορολόγησης των αγροτών που συμμετέχουν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς, αλλά και τα μέτρα στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων που έχουν ληφθεί. Επιπλέον, απευθυνόμενος στον παριστάμενο πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), κ. Νίκο Παυλονάσιο, σημείωσε ότι και τη νέα τετραετία θα αξιοποιηθούν κονδύλια για προγράμματα νέων αγροτών, όπως το τρέχων που ήταν το πλέον γενναιόδωρο για τους νέους αγρότες. Ο κυβερνητικός βουλευτής κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να στείλουν από την πρώτη Κυριακή μήνυμα αυτοδυναμίας στη ΝΔ, που μένει να γίνει πράξη στην κάλπη του Ιουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass