Κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος του «Αχιλλίου Πόλις»

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2023 15:40

Η εξαμηνιαία επιστημονική επετηρίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αισίως μπήκε στον 5ο χρόνο κυκλοφορίας της. Το 9ο τεύχος είναι αφιερωμένο στην ιερωσύνη, όχι μόνο από θεολογικής πλευράς, αλλά και με βάση τις προοπτικές της ιερατικής διακονίας στους καιρούς μας.

37 συνεργάτες του περιοδικού κατέθεσαν κείμενα σε έναν πλούσιο τόμο, έκτασης 489 σελίδων, που δείχνει για μία ακόμη φορά τις δυνατότητες τόσο της τοπικής Εκκλησίας, όσο και του νομού να προσεγγίσει ανθρώπους που έχουν και γνώση και εμπειρία, αλλά και διάθεση να καταθέσουν πολύτιμη μαρτυρία ζωής στο σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, «γιατί είναι ακατάληπτη η ιερωσύνη; Διότι την βιώνουν και την κατανοούν μόνον όσοι την ζουν και την ασκούν με συνέπεια. Πώς να καταλάβει κάποιος την ιερωσύνη όταν δεν έχει πιάσει ποτέ το Άγιο Δισκάριο και το Άγιο Ποτήριο και δεν έχει πει ποτέ στην ζωή του «Τα σα εκ των σων…»; Πώς να καταλάβει όταν δεν έχει σηκωθεί από την Εξομολόγηση με την ψυχή βαρειά από τις αμαρτίες άλλων; Πώς να καταλάβει όταν δεν έχει έλθει ποτέ αντιμέτωπος με τον πόνο και το κλάμα του λαού μας και την αίσθηση ότι είναι ανήμπορος να σηκώσει όλο αυτό ή να προσφέρει οτιδήποτε;». Το περιοδικό μπορεί κάποιος να το προμηθευθεί από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και από ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass