Στο ΔΩΛ το 5ο Μουσικό Μαθητικό Φεστιβάλ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΕ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2023 14:24

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας διοργανώνει το 5ο Μουσικό Μαθητικό

Φεστιβάλ Σχολείων, το οποίο έχει καταστεί θεσμός για την πόλη μας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου, με ώρα έναρξης 8:45 π.μ. και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ διεξάγεται με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Εκτός των χορωδιών και των μουσικών συνόλων των σχολικών μονάδων της Δ.Π.Ε. Λάρισας, φέτος τιμητική συμμετοχή θα έχουν και σχολικές μονάδες εξωτερικού στις οποίες φοιτούν μαθητές και μαθήτριες της ελληνικής ομογένειας. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν διαδικτυακά σχολικές χορωδίες των εξής Σχολικών Μονάδων της ομογένειας: Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου της Αιγύπτου, Ελληνική Ακαδημία Χαράρε Ζιμπάμπουε, Ελληνοαλβανικά Εκπαιδευτήρια «ΟΜΗΡΟΣ» Κορυτσάς Αλβανίας, SAHETI SCHOOL Γιοχάνεσμπουργκ Ν. Αφρικής, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Κοινότητας Βουκουρεστίου Ρουμανίας, Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Βαρκελώνης Ισπανίας και Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Στάρας Ζαγοράς Βουλγαρίας.
Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας θα συμμετέχουν οι εξής Σχολικές Μονάδες: 11ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 32ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 9ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 13o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 24ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 32o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 33o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, 36ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας και 37o Δημοτικό Σχολείο Λάρισας.
Μέσα από αυτή την πανευρωπαϊκή και παγκόσμια μουσική και καλλιτεχνική διασύνδεση με τον οικουμενικό Ελληνισμό, το Μαθητικό Φεστιβάλ στοχεύει στην ανταλλαγή Καλών Πρακτικών στον τομέα της Μουσικής Αγωγής Σχολικών Μονάδων εντός και εκτός Ελλάδας, στη βιωματική επικοινωνία ανάμεσα στους μαθητές μέσω της μουσικής «γλώσσας» και στη σύσφιξη και ενδυνάμωση των δεσμών των Απόδημων Ελλήνων με την πατρίδα μέσα από τη γλώσσα, τη μουσική και τον πολιτισμό συνολικά.
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ανοιχτή για την εκπαιδευτική – σχολική κοινότητα και για το κοινό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass