Μαθήματα απελευθερωτικής παιδαγωγικής

ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2023 14:26

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από την θεωρία

της απελευθερωτικής παιδαγωγικής στην πράξη. Μαθήματα από τη φυλακή», με συντονίστρια την κα Αντιγόνη Ευστρατόγλου. Το πρόγραμμα διάρκειας 12 ωρών υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του «Πανεπιστημίου των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων, είναι ένα από τα 25 νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της τρέχουσας ακαδημαϊκής χρονιάς και εντάσσεται στον πυλώνα «Σχολείο, εκπαιδευτική κοινότητα & κοινωνία». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης στη φυλακή και τα όσα αυτή μπορεί να αποκαλύψει για τη λειτουργία της εκπαίδευσης συνολικά. Επίσης, να αναπτύξουν κίνητρα και μεθόδους αναγνώρισης των βιογραφικών διαδρομών/εμπειριών των μαθητών τους και να εμπλουτίζουν το εκπαιδευτικό υλικό με βάση αυτές, καθώς και να διαχειρίζονται χωρίς φόβο δύσκολες ερωτήσεις στο πλαίσιο ενός μαθήματος.
Την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος είχε το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων.
Το πρόγραμμα «Από τη θεωρία της απελευθερωτικής παιδαγωγικής στην πράξη. Μαθήματα από τη φυλακή» εντάσσεται στις δράσεις για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
PROCREDIT BANK
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1