Ερχονται κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα

ΚΑΙ 9ΘΕΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ -ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΑΔΟΧΟ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΔΕΥΤΕΡΗ - ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2023 15:10
Υπογράφεται εντός των ημερών,  η πρώτη σύμβαση με ανάδοχο, για  την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων Υπογράφεται εντός των ημερών, η πρώτη σύμβαση με ανάδοχο, για την προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων

Της Λένας ΚισσάβουΣτη δεύτερη κατά σειρά προκήρυξη προμήθειας ηλεκτρικών κοινόχρηστων

ποδηλάτων για την πόλη της Λάρισας προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, με την πρώτη να έχει ολοκληρωθεί, καθώς αναμένεται εντός των ημερών η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο. Συγκεκριμένα προκηρύχθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, ηλεκτρικού οχήματος εννιά θέσεων με σταθμό φόρτισης και συστημάτων έξυπνης πόλης και βιώσιμης κινητικότητας-έξυπνα παγκάκια, προϋπολογισμού  218.606,55 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο της πράξης «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στη Λάρισα» (OPEN MALL). Αφορά στην προμήθεια 14 ηλεκτρικών ποδηλάτων και 28 συμβατικών. Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 29-05-2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 06-06-2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ.
«Εμφατικά, και στην πράξη λοιπόν, προωθούμε την αλλαγή της κουλτούρας μετακίνησης στην πόλη. Δίνοντας τη δυνατότητα εναλλακτικής μετακίνησης στους πολίτες, αλλά και στους επισκέπτες της πόλης, μία δυνατότητα που κάθε Ευρωπαϊκή πόλη διαθέτει…», δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Βιώσιμης Κινητικότητας και Συστημάτων Έξυπνης Πόλης κ. Ντίνος Διαμάντος.
Αναλυτικότερα, για τις δύο προμήθειες ποδηλάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής Λάρισας, να δημιουργήσει μια φιλική πόλη για τους ποδηλάτες, παρέχοντας τις ανάλογες υποδομές, αλλά και την ευκαιρία στους πολίτες και στους επισκέπτες να τους διαθέτει η πόλη το φιλικό μέσο μετακίνησης, ο κ. Διαμάντος μας είπε: «Με τον διαγωνισμό του «Open Mall» που ανακοινώθηκε, σε συνδυασμό με τον διαγωνισμό του ΚΑΠΕ που υπογράφουμε μέσα στις επόμενες μέρες τη σύμβαση με ανάδοχο, ο Δήμος Λαρισαίων υλοποιεί ένα ευρύ πρόγραμμα λειτουργίας κοινόχρηστων ποδηλάτων. Με 70 ηλεκτρικά και 40 συμβατικά ποδήλατα, με 62 αντιβανδαλιστικές θέσεις με ταυτόχρονη φόρτιση, καθώς και τρία τερματικά μίσθωσης, ώστε με “έξυπνο” τρόπο να τα χρησιμοποιεί ο πολίτης.
Στο πλαίσιο του νέου Διαγωνισμού ο Δήμος θα αποκτήσει επίσης και ένα ηλεκτρικό εννιαθέσιο όχημα, με σταθμό φόρτισης, το οποίο πέραν των άλλων, πιλοτικά θα εξυπηρετεί και τη λειτουργία των περιφερειακών χώρων στάθμευσης, που ήδη προετοιμάζουμε. Στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης επίσης, μέσα από τον διαγωνισμό του Open Mall θα τοποθετηθούν “έξυπνα” καθιστικά  που πέραν της ξεκούρασης  θα αποδίδουν και δυνατότητες φόρτισης και άλλες στους πολίτες. Κάνοντας έτσι πιο ποιοτικό και ελκυστικό το εμπορικό περιβάλλον με επίκεντρο την οδό Βενιζέλου.
Η στόχευση της Βιώσιμης Κινητικότητας με ποιοτικά χαρακτηριστικά και “έξυπνες” δυνατότητες για όλους τους πολίτες, μέσα από μία νέα κουλτούρα μετακίνησης (με ποδήλατο, πεζοί, με πιο ευέλικτα, συχνά και φιλικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς) αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό που αποδίδει σήμερα μετρήσιμο έργο, αλλά και προετοιμάζει και για την επόμενη 5ετία, ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων προσβάσιμης διασύνδεσης του κέντρου με τις συνοικίες της πόλης».Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ
Να σημειώσουμε ότι ο πρώτος διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε και θα υλοποιηθεί σύντομα η προμήθεια, αφορά πενήντα πέντε ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής σχεδίασης και περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης και φόρτισής τους, τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά της Λάρισας, καθώς και τη δημιουργία συστημάτων μίσθωσης με ειδικό τερματικό που θα αναγνωρίζει πιστωτικές-χρεωστικές κάρτες και θα εκτυπώνει ανάλογες αποδείξεις.
Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α.. και η προμήθεια έχει ενταχθεί στο υποέργο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της χώρας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

GARMPH
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1