Κίνδυνος απώλειας ιατρικής περίθαλψης από 1η Ιουνίου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2023 9:15

Παρέμβαση σε ένα μείζον ζήτημα, αυτό της ενδεχόμενης απώλειας της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών από τον ΕΦΚΑ, λόγω της αυστηρής πολιτικής της Κυβέρνησης και της αδυναμίας της να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο το ζήτημα των οφειλών, πραγματοποιεί ο βουλευτής Λάρισας

του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κόκκαλη έχει ως εξής: «Η ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία πρέπει να είναι αδιάκοπη και κυρίως ανεξάρτητη από εκλογικά ποσοστά, τα οποία σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε και αξιολογούμε προς την κατεύθυνση του παραγωγικού και αποτελεσματικού πολιτικού λόγου.
Παραδοχή, λοιπόν, για το σύνολο του πολιτικού φάσματος αποτελεί το γεγονός ότι τα προβλήματα παραμένουν και δεν έχουν εξαλειφθεί, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και αυτό των οφειλών των πολιτών, αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών μη μισθωτών, προς το Δημόσιο και προς τον ΕΦΚΑ, που επηρεάζει άμεσα την πρόσβασή τους στη Δημόσια Υγεία.
Ενώ οι ρυθμίσεις των χρεών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία απέτυχαν λόγω των αυστηρών περιορισμών, που είχε επιβάλει το Υπουργείο Οικονομικών, αποκλείοντας εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες, από την 1η Ιουνίου 2023, θα χάσουν και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι, τόσο οι ίδιοι όσο και τα μέλη της οικογένειά τους, εξαιτίας των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΕΦΚΑ. Πρακτικά, για να έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στο Σύστημα Υγείας, θα πρέπει άμεσα να αποπληρώσουν το σύνολο του ποσού, που αντιστοιχεί στην κάλυψη των κλάδων υγείας.
Βέβαια, οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι πρέπει να γνωρίζουν ότι από το 2024, η Κυβέρνηση ήδη είχε αποφασίσει την απώλεια της ασφαλιστικής ικανότητας, ως συνέπεια οφειλών επί του συνόλου των εισφορών, τόσο του κλάδου υγείας όσο και του κλάδου κύριας και επικουρικής σύνταξης, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει τους ασφαλισμένους και πολίτες που θα στερούνται της πρόσβασης στη δημόσια περίθαλψη.
Ποια λύση προτείνεται και ποια μέτρα θα ληφθούν για να μη χάσουν την ασφαλιστική ικανότητα και την πρόσβαση στη δημόσια υγεία, οι εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απαντηθεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass