Μελέτες για έργα νερού στη Θεσσαλία

ΣΕ ΚΙΛΕΛΕΡ-ΧΑΛΚΗ-ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ-ΝΙΚΑΙΑ, ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΕΣ ΣΕ Ν. ΛΕΥΚΗ, ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2023 13:28

Σε χρήσιμα έργα νερού οδηγούν οι μελέτες που εξελίσσονται για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα και την κάλυψη αρδευτικών αναγκών σε 600.000 στρέμματα αγροτικής γης σε περιοχές του Δήμου Κιλελέρ και στην Κοιλάδα Λάρισας.


Όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, οι μελέτες που εξελίσσονται, εκπονούνται από το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ και είναι συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αφορούν:
1. «Έργα Τεχνητού Εμπλουτισμού στην περιοχή Κιλελέρ-Χάλκη-Πλατύκαμπος-Νίκαια», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 614.250 ευρώ. Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει :
-Δίδυμο αγωγό μεταφοράς Φ700 από την τάφρο 2Τ προς την τάφρο Σ1 συνολικού μήκους 6 χλμ., αντλιοστάσιο παροχής τουλάχιστον 7.000 m3/h για την μεταφορά 10-15.000.000 κ.μ. ετησίως, καθώς και όλα τα απαιτούμενα τεχνικά έργα, διευθετήσεις κ.λπ.
-Μία λιμνοδεξαμενή στη Νέα Λεύκη (σε δημοτική έκταση 100 στρεμμάτων περίπου που υποδείχθηκε από τη Δημοτική Αρχή) χωρητικότητας 400.000 κ.μ. περίπου, με αντλιοστάσιο δίπλα στον Γκουσμπασανιώτη.
-Ένα φράγμα στο Πλατανόρεμα ύψους 15-18 μ., αντλιοστάσιο με μανομετρικό ύψος 80 μ. περίπου, αγωγό μεταφοράς μήκους 6 χλμ. περίπου από το φράγμα στην καρστική περιοχή Μύρων-Καλού Νερού.
-Μελέτη συστοιχίας 15 υδρογεωτρήσεων ανάντη της τάφρου Σ1 στο ύψος της Χάλκης, στην περιοχή που υποδεικνύεται στην τελική έκθεση της μελέτης του ΑΠΘ και κατασκευή μιας δειγματοληπτικής γεώτρησης βάθους τουλάχιστον 200 μ.
2. «Άντληση νερού από τον ποταμό Πηνειό για άρδευση των περιοχών Τ.Κ. Κοιλάδας Δήμου Λαρισαίων και Τ.Κ. Αγ. Αναργύρων Δήμου Κιλελέρ», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 1.692.600 ευρώ. Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει:
- Ένα Αντλιοστάσιο στο Πηνειό ποταμό με σκοπό την τροφοδοσία με νερό των Ταμιευτήρων Κοιλάδας και Αγ. Αναργύρων ν. Λάρισας. Η παροχή του Αντλιοστασίου είναι 1.100 κ.μ/ώρα.
- Έναν Ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Κοιλάδας, μικτής έκτασης 400 στρεμμάτων και χωρητικότητας 1.500.000 κ.μ.
- Έναν χαλύβδινο αγωγό μεταφοράς νερού Φ 600 μήκους 6.940 μέτρων περίπου από το Αντλιοστάσιο στον Πηνειό και έως τον Ταμιευτήρα για την πλήρωσή του.
- Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο στο Δ.Δ. Κοιλάδας, μήκους 4 χιλιομέτρων για άρδευση 4.000 στρεμμάτων περίπου.
- Αντλιοστάσιο άρδευσης με παροχή 300 κ.μ/ώρα.
- Έναν Ταμιευτήρα στο Δ.Δ. Αγ. Αναργύρων, μικτής έκτασης 420 στρεμμάτων και χωρητικότητας 1.500.000 κ.μ.
- Ένα Αντλιοστάσιο πλήρωσης του Ταμιευτήρα (θέση παραπλεύρως Ταμιευτήρα Κοιλάδας) με παροχή 550 κ.μ/ώρα.
- Έναν χαλύβδινο αγωγό μεταφοράς νερού Φ600 μήκους 7.680 μέτρων
-Υπόγειο αρδευτικό δίκτυο με χαλυβδοσωλήνα Φ400 μήκους 5 χιλιομέτρων για άρδευση 6.000 στρεμμάτων.
-Αντλιοστάσιο άρδευσης με παροχή 300 κ.μ/ώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass