ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στη συμφωνία για το FC ARENA

Δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων και θεωρεί ότι η ενότητα της «Συμπαράταξης» είναι δεδομένη * Παρουσιάζει το όραμά του για την πόλη της επόμενης 15ετίας και υποστηρίζει ότι οι στόχοι του έχουν ως «εφαλτήριο» και αφετηρία το μεγάλο έργο που γίνεται * Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για τοξικότητα και διχαστικές λογικές

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2023 15:00
Δημιουργούμε  από σήμερα το μέλλον  της πόλης  και της κοινωνίας μας,  χωρίς να απαντούμε  στις προκλήσεις  και τη λάσπη  που εκτοξεύεται καθημερινά,  δηλώνει σε συνέντευξή  του στην «Ε»  ο δήμαρχος Λαρισαίων Δημιουργούμε από σήμερα το μέλλον της πόλης και της κοινωνίας μας, χωρίς να απαντούμε στις προκλήσεις και τη λάσπη που εκτοξεύεται καθημερινά, δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων

Συνέντευξη στη Λένα Κισσάβου

«Oι πολίτες μας, εμπιστεύονται τη διοίκηση του Δήμου, γιατί εξελισσόμαστε ταυτόχρονα

με την εξέλιξη της πόλης. Δημιουργούμε συνεχώς μια καλύτερη καθημερινότητα, δεν την διαχειριζόμαστε απλώς. Και στις εκλογές του Οκτωβρίου, δεν θέλουμε να μας εμπιστευτούν οι πολίτες γιατί είμαστε η ασφαλής και σίγουρη λύση, αλλά γιατί μπορούμε να δημιουργούμε εξέλιξη συνεχώς.» Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην «Ε» ο δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος θα διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ο κ. Καλογιάννης εκφράζει την εκτίμηση ότι η Λάρισα είναι έτοιμη να απογειωθεί, υποστηρίζοντας ότι οι στόχοι της επόμενης περιόδου για τον Δήμο θα έχουν ως «εφαλτήριο» και αφετηρία το μεγάλο έργο που έχει ήδη υλοποιηθεί και ολοκληρώνεται. Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στην πορεία προς τις εκλογές, κινείται με τοξικότητα και διχαστικές λογικές, συμπληρώνοντας πως αυτό το κλίμα είναι πρωτόγνωρο για την πόλη. Απαντά επίσης στην κριτική για το έργο στις συνοικίες και τα χωριά του Δήμου, αλλά και για την οικονομική διαχείριση στον Δήμο Λαρισαίων.
Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Απ. Καλογιάννη στην Ε» έχει ως εξής:

• Κύριε δήμαρχε, παρά το γεγονός ότι μπαίνει ο Αύγουστος, η προεκλογική αντιπαράθεση ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ένα από τα βασικά σημεία της κριτικής που ασκεί η παράταξη του κ. Μαμάκου, αφορά σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και ειδικότερα στις απευθείας αναθέσεις. Αν και υποστηρίζουν ότι πρόκειται για νόμιμη διαδικασία, σας κατηγορούν για τον μεγάλο αριθμό.
- Κάποιοι εστιάζουν στη δημιουργία εντυπώσεων. Εμείς έχουμε εστιάσει στην ουσία. Επενδύσαμε περίπου 250 εκατ. ευρώ για έργα στην πόλη αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία. Και το κάναμε με όλους τους προβλεπόμενους νόμιμους τρόπους. Και οι νόμιμοι τρόποι είναι τέσσερις. Ό,τι έργο, προμήθεια ή υπηρεσία είναι μέχρι 30 χλδ ευρώ γίνεται με ανάθεση. Ο,τι είναι μέχρι 60 χλδ γίνεται με πρόχειρο διαγωνισμό. Από εκεί και πάνω γίνονται ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί. Σε έκτακτες καταστάσεις όπως ο σεισμός, όπου έπρεπε πολύ γρήγορα να μπουν τα παιδιά μας στα σχολεία που έπαθαν ζημιές, επιτρέπεται έργο με διαπραγμάτευση. Όλα αυτά εγκρίνονται και από τους υπερκείμενους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Δήμου. Δεν υπάρχει δημόσιος φορέας που να μην χρησιμοποίησε αυτούς τους τρόπους. Οι επενδύσεις που υλοποιήσαμε άλλαξαν στην κυριολεξία την εικόνα της πόλης, της έδωσαν μια μεγάλη ώθηση να κάνει σημαντικά βήματα προς το μέλλον. Αντί λοιπόν κάποιος να εστιάζει στην επικοινωνία, μιλώντας για τους τρόπους με τους οποίους κινήθηκαν οι διαδικασίες – οι οποίες επαναλαμβάνω είναι απόλυτα νόμιμες – ας εστιάσει στην ουσία: Στο έργο που έγινε, στις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, στο κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα που παρήγαγε αυτό το έργο. Μιλώντας βέβαια για τον όγκο των αναθέσεων, θα πρέπει να σας πω ότι πάνω από το 80% του αριθμού τους αφορούν τις προμήθειες του αμαξοστασίου μας. Ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους ελάχιστους Δήμους που διατηρούν αμαξοστάσιο και συντηρούν με δικό τους προσωπικό τον στόλο των οχημάτων. Όσοι Δήμοι το κάνουν αυτό, έχουν αντίστοιχα μεγάλο αριθμό αναθέσεων. Και οι αναθέσεις αυτές (ανταλλακτικά κλπ) προτείνονται από θεσμοθετημένη επιτροπή υπαλλήλων σύμφωνα με τον νόμο, που γνωρίζουν το αντικείμενο. Είναι λογικό, βέβαια, όταν δεν βρίσκεις μια κουβέντα κριτικής για το έργο, να μιλάς για τις διαδικασίες, προσπαθώντας να δημιουργήσεις εντυπώσεις με στόχο να πλήξεις τον αντίπαλό σου.

• Τι να περιμένουμε από το πρόγραμμα της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» για την επόμενη θητεία;
- Τα τελευταία χρόνια δημιουργήσαμε τις στέρεες βάσεις, πάνω στις οποίες θα στηριχτεί η επόμενη ημέρα της πόλης.
Δουλέψαμε σε τρία βασικά πεδία:
1. Στην ολοκλήρωση και παράδοση έργων για τη βελτίωση των υποδομών της πόλης.
2. Στη θετική διαχείριση και βελτίωση της καθημερινής ζωής στην πόλη.
3. Στον σχεδιασμό έργων, παρεμβάσεων και προγραμμάτων που θα μετατρέψουν τη Λάρισα σε μια πραγματική ευρωπαϊκή πόλη.
Έχουμε ήδη σχεδιάσει τα επόμενα βήματα, τα οποία θα ανεβάσουν και άλλο το επίπεδο λειτουργίας της Λάρισας.
Η επόμενη ημέρα της πόλης αφορά
1. Την ολοκλήρωση υποδομών που έχουν ήδη σχεδιαστεί και δρομολογηθεί όπως το Δημοτικό Θέατρο ΟΥΗΛ, η ανάπλαση του Πηνειού, μεγάλο Συνεδριακό Κέντρο, το Μπεζεστένι κ.α.
2. Την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου από άκρου εις άκρον για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό, τη βιώσιμη πόλη, τον πολιτισμό κ.α.
Κάθε παρέμβαση, κάθε πρωτοβουλία και κάθε στόχευση, υπηρετεί αυτό το σχέδιο της 15ετίας που καταθέσαμε το 2014-15. Ένα σχέδιο που μετασχηματίζει τη Λάρισα σε ένα αυτόνομο οικονομικό και κοινωνικό πόλο, που δημιουργεί ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, που δημιουργεί συνθήκες βιωσιμότητας και ασφάλειας που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Κυρία Κισσάβου, οι πολίτες μας εμπιστεύονται τη διοίκηση του Δήμου, τα τελευταία 9 χρόνια, γιατί εξελισσόμαστε ταυτόχρονα με την εξέλιξη της πόλης. Δεν διαχειριζόμαστε την καθημερινότητα, αλλά δημιουργούμε συνεχώς μια καλύτερη καθημερινότητα. Και στις εκλογές του Οκτωβρίου, δεν θέλουμε να μας εμπιστευτούν οι πολίτες γιατί είμαστε η ασφαλής και σίγουρη λύση, αλλά γιατί μπορούμε να δημιουργούμε εξέλιξη συνεχώς.

• Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιούνται λίγους μήνες μετά τις διπλές εθνικές εκλογές. Πιστεύετε ότι οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν τον Μάιο και τον Ιούνιο, θα επηρεάσουν την εκλογική μάχη για τις δημοτικές εκλογές. Το ρωτάω γιατί η παράταξη Μαμάκου επιχειρεί, για προφανείς λόγους, να σας ταυτίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Η Συμπαράταξη «γεννήθηκε» από τη συνεννόηση ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, αλλά με κοινό όραμα. Κι έτσι συνεχίζει από το 2014 μέχρι σήμερα. Είναι ένα επιτυχημένο αυτοδιοικητικό μοντέλο, που «άντεξε» στις πιέσεις, αλλά και στον χρόνο, ακριβώς γιατί στηρίχθηκε στις στέρεες βάσεις μιας πολιτικής λογικής που είναι σταθερά προσανατολισμένη στην αυτοδιοίκηση και ξεπερνά τα όρια των κομμάτων. Αυτό το μοντέλο στηρίχθηκε κατά καιρούς από πολλά κόμματα. Θυμίζω τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων, του Ποταμιού και άλλων κομμάτων, αλλά κυρίως στηρίχθηκε από μια πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία των Λαρισαίων που διέκριναν σ’ αυτό το εγχείρημα μια λογική συνεννόησης, που τόσο λείπει από τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Σεβόμαστε τα κόμματα, ως πολιτικούς οργανισμούς με σημαντικό ρόλο στη δημοκρατική λειτουργία, όμως δεν συνταχθήκαμε ποτέ πολιτικά πίσω από κομματικές απόψεις. Συνέβη το αντίθετο. Κι αν θέλετε και μια κουβέντα σε προσωπικό επίπεδο. Έχω μια μακρά πολιτική πορεία. Σ’ αυτή την πορεία δεν σήκωσα ποτέ κομματική σημαία, δεν υπηρέτησα άλλους σκοπούς εκτός από το συμφέρον της πόλης και μάλιστα, όταν χρειάστηκε συγκρούστηκα και παραιτήθηκα γι’ αυτό. Και αυτό είναι το προοδευτικό για μένα. Τώρα, αν διαβάζετε κατασκευασμένα δημοσιεύματα που επιχειρούν να συνδέσουν εμένα ή τη Συμπαράταξη με συγκεκριμένα κόμματα, νομίζω πως ο καθένας καταλαβαίνει τη στόχευσή τους, αλλά και το πόσο μακριά είναι από την πραγματικότητα. Η Λάρισα είναι μια μεγάλη πόλη, αλλά ταυτόχρονα είναι και «μικρή» κοινωνία. Όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, όλοι καταλαβαίνουμε κι όλοι δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας…

• Πώς βλέπετε να εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος;
- Είναι αλήθεια ότι σ’ αυτή την περίοδο βιώνουμε πρωτόγνωρα πράγματα για την πόλη. Διαπιστώνεται μια απόπειρα επιβολής ενός κλίματος τοξικότητας και διχασμού, από κάποιους που πιστεύουν πως αυτό είναι «στρατηγική νίκης». Χρησιμοποιούνται μάλιστα διάφορες μέθοδοι: Ένας πολιτικός λόγος με προσωπικές επιθέσεις, που προσπαθεί να προσδώσει στο πρόσωπο του Δημάρχου και στη Συμπαράταξη χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν και σ’ αυτή την προσπάθεια κάποιοι μιλούν για «εκβιαστές» για «κολλητούς» ή για το «πραγματικό πρόσωπο του δημάρχου». Αυτός είναι μάλλον ο μόνος τρόπος που μπορούν να σκεφτούν. Επιστρατεύονται μέχρι και ψεύτικοι λογαριασμοί στο διαδίκτυο για να υπηρετήσουν αυτές τις λογικές. Ακούστε: Τα τελευταία χρόνια τόσο εγώ, όσο και η δημοτική αρχή πορευτήκαμε με σοβαρότητα, ευγένεια και αξιοπρέπεια, προσδώσαμε κύρος στο θεσμό του δημάρχου Λαρισαίων που ξεπερνάει τα όρια του Δήμου μας και αναγνωρίζεται ακόμα και στο εξωτερικό. Δεν στοχοποιήσαμε κανέναν, δεν κάναμε καμία προσωπική επίθεση, διατηρήσαμε έναν πολιτικό πολιτισμό και τη σοβαρότητα που αξίζει στην πόλη, αλλά και στις προσωπικότητές μας. Και θα συνεχίσουμε παρά το βόρβορο και τη λάσπη που εκτοξεύεται καθημερινά, όσο κι αν τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να ενταθούν. Σ’ ότι με αφορά προσωπικά, έχω μια πολιτική και επαγγελματική πορεία που υπηρέτησε αξίες και αρχές, γνωστές στη Λάρισα. Δεν ξεχώρισα φίλους ή εχθρούς, συμπεριφέρθηκα με ισότητα σε όλους, με ισονομία και ισοπολιτεία. Και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες θα απομονώσουν και θα απορρίψουν αυτές τις λογικές. Αντίθετα όποιος επενδύει στην τοξικότητα και τον διχασμό είναι λίγος για την πόλη και τις αξίες της.

• Από τη θέση σας έχετε σαφή και πλήρη εικόνα για την εξέλιξη της πόλης και του Δήμου. Πώς φαντάζεστε τη Λάρισα της επόμενης περιόδου;
- Η Λάρισα έχει ιδιαίτερα μεγάλη δυναμική. Είναι ο πέμπτος Δήμος στη χώρα. Εξάλλου, το γεγονός ότι η Λάρισα είναι η μόνη πόλη της Θεσσαλίας και από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που παρουσίασε αύξηση του πληθυσμού της στην απογραφή του 2021 δείχνει ένα πράγμα: Πως η πόλη μας είναι πια μια πόλη που οι πολίτες την επιλέγουν για να ζήσουν εδώ και δεν ζουν επειδή απλώς γεννήθηκαν σ’ αυτή. Οι Λαρισαίοι πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό. Ό,τι έχουμε κάνει έως τώρα, τα έργα και οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται ώστε η Λάρισα να βρεθεί με αξιώσεις στην επόμενη μέρα. Για να δημιουργήσουμε το μέλλον της πόλης. Στην επόμενη περίοδο και με ολοκληρωμένο ένα μεγάλο κομμάτι των υποδομών της πόλης, η στόχευσή μας εξελίσσεται. Έχω την αίσθηση ότι με τη δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, η Λάρισα είναι έτοιμη να απογειωθεί. Θα αναφερθώ σε μερικά νέα στοιχεία που αποτελούν κάποια κομμάτια ενός μεγάλου παζλ. Στον χώρο του ΕΘΙΑΓΕ μετά την απόκτηση της έκτασης 217 στρεμμάτων, την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την εκπόνηση των πρώτων μελετών, αναζητούμε χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την ένταξη των πρώτων έργων για τη διαμόρφωση των παλιών αποθηκών σε χώρους πολιτιστικής δημιουργίας και στη διαμόρφωση ενός μεγάλου Συνεδριακού Κέντρου. Και όλα αυτά σε μια έκταση που θα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο πνεύμονα πρασίνου, μεγαλύτερο και από το Αλκαζάρ. Το επόμενο διάστημα το Εθνικό Κέντρο Ερευνάς και Τεχνολογίας προκηρύσσει το έργο κατασκευής των εγκαταστάσεων του Ινστιτούτου Βιο- οικονομίας και Αγρο-τεχνολογίας, σε έκταση 70 στρεμμάτων που παραχώρησε ο Δήμος στην περιοχή του Μεζούρλου, με ερευνητικές υποδομές αιχμής, business center και πρότυπη ψηφιακή φάρμα και χρηματοδότηση 5,7 εκατ. ευρώ από Ταμείο Ανάκαμψης και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η λειτουργία του Ινστιτούτου θα προσφέρει 150-200 θέσεις εργασίας σε υψηλού επιπέδου ερευνητές και επιστημονικό προσωπικό. Θέλουμε τη Λάρισα ισχυρό περιφερειακό πόλο ανάπτυξης και πρωταγωνίστρια και στην έρευνα στον πρωτογενή τομέα. Και ίσως το σημαντικότερο. Έχουμε μπροστά μας την πλήρη αξιοποίηση του αρχαίου θεάτρου της πόλης, το οποίο συνδέεται άμεσα με το τεράστιο πολιτιστικό της αποτύπωμα. Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε εκείνη τη στιγμή, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, η συνεργασία μας με το Διάζωμα και τον κ. Μπένο και οι εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, προοιωνίζει ένα λαμπρό μέλλον. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που συνεχίζονται και ολοκληρώνονται μεγάλες αστικές αναπλάσεις που διαμορφώνουν εντελώς νέες συνθήκες στην πόλη. Και να σας πως και κάτι ακόμα. Καθόλου τυχαίο δεν ήταν λοιπόν που ο πρωθυπουργός στο τελευταίο αναπτυξιακό συνέδριο της ΝΔ και καλωσορίζοντάς τον στην πόλη, μου είπε ενώπιον του κόσμου: «Δήμαρχε, στην πόλη σου γίνονται ωραία πράγματα».


• Οι πολιτικοί σας αντίπαλοι σάς ασκούν κριτική υποστηρίζοντας ότι εγκαταλείψατε τις συνοικίες της πόλης, ρίχνοντας το βάρος στο κέντρο της πόλης. Ποια είναι η απάντηση;
- Είναι ένα επιχείρημα που χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση. Ωστόσο οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχει εξελιχθεί ένα γιγάντιο έργο που πολλές φορές μπορεί να μην είναι άμεσα ορατό – όπως για παράδειγμα η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης – ωστόσο δεν παύει να είναι κομβικό για την πόλη και την ποιότητα της ζωής των πολιτών. Ταυτόχρονα με το πρόγραμμα αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης, εξελίσσεται κι ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που κάλυψε μέχρι τώρα 14 συνοικίες και μέσα στην επόμενη θητεία ολοκληρώνεται για όλες. Μάλιστα κάποιες απ΄ αυτές είχαν να δουν άσφαλτο για πάνω από τριάντα χρόνια. Γίνεται αντικατάσταση των λαμπτήρων με LED βελτιώνοντας τον οδοφωτισμό, έχουν δημιουργηθεί νέες πλατείες και ανακαινιστεί παλιές, νέοι χώροι άθλησης, παιδικές χαρές που έχουν ανακατασκευαστεί με όρους ασφάλειας και ποιότητας. Την ίδια στιγμή εξελίσσεται ένα πρόγραμμα ανακατασκευής πεζοδρομίων, δημιουργούνται ακτινωτοί ποδηλατόδρομοι που συνδέουν τις συνοικίες με το κέντρο και σε κάθε συνοικία υπάρχουν παιδικοί σταθμοί, νέα σχολεία και χώροι αναψυχής και πράσινου. Την ίδια στιγμή έγινε μια μεγάλη προσπάθεια με συγκεκριμένα αποτελέσματα στους οικισμούς των πρώην Δήμων Γιάννουλης και Κοιλάδας. Έγιναν βιολογικοί καθαρισμοί – έργο πρωτόγνωρο σε πανελλήνιο επίπεδο - κατασκευάστηκαν νέοι χώροι πράσινου και πλατείες. Το έργο θα συνεχιστεί με νέες εργολαβίες αυτή την περίοδο. Έγιναν σημαντικά βήματα στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν φτάνουν, αφού το τελευταίο διάστημα προέκυψαν και σ’ αυτό τον τομέα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου από τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση νέων προσλήψεων. Για παράδειγμα αυτή τη στιγμή από τα τέσσερα γκρέιντερ του Δήμου κινούνται με δυσκολία τα δύο, λόγω συνταξιοδότησης των χειριστών. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών ωστόσο βλέπουν στην καθημερινότητά τους τα οφέλη από την ένταξή τους στον Δήμο Λαρισαίων ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες και ελλείψεις. Αν αυτό είναι «εγκατάλειψη» των συνοικιών και των χωριών μας, τότε όσοι το πιστεύουν μάλλον ζουν σε άλλη πόλη…

• Πριν λίγες ημέρες είχαμε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρότασή σας για τη χρήση του AEL FC ARENA. Τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία;
- Πρόκειται για μια καθαρή και τίμια συμφωνία, θα έλεγα μια ιστορική συμφωνία, η οποία φέρνει μια σημαντική υποδομή όπως αυτή του Γηπέδου AEL FC ARENA ξανά πίσω στην πόλη. Το γήπεδο τα τελευταία χρόνια οδηγούταν σε απαξία, παραδομένο στη φθορά του χρόνου. Με την παρέμβασή μας ο Δήμος αποκτά πρόσβαση στην υποδομή αυτή και ανοίγεται ο δρόμος για τη διοργάνωση εκεί πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων. Ταυτόχρονα η ομάδα σύμβολο της πόλης μας επιστρέφει στη φυσική της έδρα. Αυτό που κάναμε ήταν να συμφωνήσουμε στη μίσθωση χώρων στο γήπεδο, οι οποίοι θα καλύψουν πάγιες και πραγματικές ανάγκες των δημοτικών υπηρεσιών, σε προνομιακές μάλιστα τιμές και την ίδια ώρα η παρουσία και μόνο του Δήμου Λαρισαίων στους χώρους του γηπέδου συνιστά μια εγγύηση ότι αυτή η υποδομή θα είναι λειτουργική για τα επόμενα πολλά χρόνια ώστε να αποτελεί τη φυσική έδρα της ιστορικής ομάδας της πόλης μας.

• Υπάρχουν όμως και γκρίζες ζώνες στη συμφωνία. Όπως για παράδειγμα το θέμα των χρεών προς τη ΔΕΥΑΛ, η διαχείρισης κυλικείων, εστιατορίου cafe κλπ. Επίσης τα έσοδα από συναυλίες, διοργανώσεις κλπ, ποιος θα τα εισπράττει;
- Oπως έχουμε τονίσει πολλές φορές στη συμφωνία αυτή δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες. Ο Δήμος Λαρισαίων θα νοικιάσει γραφεία για τις ανάγκες υπηρεσιών του και θα έχει τη δυνατότητα σε συνεννόηση με τη ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ, να διοργανώνει εκδηλώσεις στον αγωνιστικό χώρο, σε μη αγωνιστική περίοδο. Προφανέστατα τα έσοδα από τις εκδηλώσεις αυτές αφορούν τον Δήμο. Οσον αφορά τη ΔΕΥΑΛ, ακολουθούνται όλες οι απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Για τους υπόλοιπους χώρους π.χ. κυλικεία, ο Δήμος δεν έχει εμπλοκή στη διαχείρισή τους. Είναι εκτός της μίσθωσης που επιδιώκει ο Δήμος.

• Στη συνεδρίαση είχαμε και ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της παράταξής σας. Υπάρχει θέμα ενότητας για τη «Συμπαράταξη»;
- Η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» έχει δοκιμαστεί στον χρόνο, σε διάφορες συνθήκες και συγκυρίες και απέδειξε ότι έχει σφυρηλατήσει την ενότητά της. Η «Συμπαράταξη» ενώνει ολοένα και περισσότερους συμπολίτες και η διεύρυνσή της είναι συνεχής. Με αυτές τις συνθήκες και με νικηφόρα και πάλι προοπτική, πορευόμαστε προς τις εκλογές του Οκτωβρίου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass