test5

Ερχεται το «Open Mall Ελασσόνας»

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ - ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ 1.086.364 €

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2023 16:10

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημόσιου χώρου για τη δημιουργία ‘Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου’ του Δήμου Ελασσόνας» προϋπολογισμού 1.086.364 ευρώ από τον Δήμο Ελασσόνας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) καθώς και από πιστώσεις ΣΑΤΑ.
Στόχος της υλοποίησης του έργου αποτελεί η ανάπλαση του εμπορικού κέντρου του δήμου με βασικό στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών, καθώς και τη βελτίωση της αισθητικής του περιβάλλοντος χώρου κατά την κυκλοφορία τους. Σημαντική θεωρείται επίσης η εξασφάλιση της προσβασιμότητας για τα άτομα μειωμένης κινητικότητας (ΑΜΚ), δηλαδή ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα, καθώς και μητέρες με καροτσάκια, ενώ παράλληλα εντός της ζώνης αυτής, χαράσσεται και η όδευση, μέσω ειδικής πλακόστρωσης, των ΑΜΕΑ. Οι οδοί όπου θα γίνουν οι παρεμβάσεις είναι οι: Ελ. Βενιζέλου, Δραχμής, Αργοναυτών, Πάνου Ζήδρου και Αθ. Διάκου.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας τόνισε: «Αποτυπώνεται ξεκάθαρα πλέον το παραγόμενο έργο της Δημοτικής Αρχής, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες και τα συναρμόδια Υπουργεία. Η σύνταξη των μελετών μιας σειράς μεγάλων έργων, για το σύνολο του δήμου μας, μπορεί να ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία, όμως αποτέλεσε, για όσους γνωρίζουν από αυτοδιοίκηση, την αρχή για την αλλαγή και την εξέλιξη του δήμου μας, με έργα υψίστης σημασίας. Παραλάβαμε το έργο του Open Mall κολλημένο και απαξιωμένο. Διορθώσαμε λάθη του τεχνικού δελτίου πράξης, πιέσαμε τη διαχειριστική αρχή να εγκρίνει τη διορθωμένη πρόταση και προχωρήσαμε στην ανάθεση υπηρεσιών συμβούλου και τη δημοπράτηση της αρχιτεκτονικής και μηχανολογικής μελέτης. Ξεπεράσαμε τα προβλήματα υποστελέχωσης της τεχνικής μας υπηρεσίας με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με την ΑΕΝΟΛ, την οποία αξιοποιούμε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό μας.
Έτσι σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και θα γνωρίζουμε τον ανάδοχο του έργου. Αλλάζουμε την Ελασσόνα με ένα πρόγραμμα που αλλάζει τους όρους επιβίωσης των τοπικών αγορών, αλλά και τους όρους αστικής ανάπτυξης. Είμαστε δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στους πολίτες μας».
Για τους ενδιαφερόμενους προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο, χώρο «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr, (α/α συστήματος 202581) καθώς και στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής www.dimoselassonas.gr και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2493350116, 115, αρμόδια υπηρεσία για επικοινωνία Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 19/09/2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 15:00. Ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 25/09/2023, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »
test6

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
GALAXIAS
Μείνε μαζί μας
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΟΜΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΖΑΤΖΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΑΠΚΑΣ ΠΑΝΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΜΑΒΙΔΗΣ Δ.ΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ
GEARS
ΡΑΠΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
PINAKAS VASILEIOS
ΜΠΑΣΔΕΚΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1