Από την 110 Π.Μ. επιχειρούν τα ελικόπτερα της 1ης ΤΑΞΑΣ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΟΥΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2023 13:15

Από την 110 Πτέρυγα Μάχης εκτελούν, τις τελευταίες ημέρες, την αποστολή τους τα Τάγματα Ελικοπτέρων που υπάγονται στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ).


Η 1η ΤΑΞΑΣ έχει την έδρα της στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, αλλά τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην παρακάρλια περιοχή μετά και την κακοκαιρία «Daniel» υποχρέωσαν τη διοίκηση σε εκκένωση του στρατοπέδου.
Τα Τάγματα, με αφορμή και την εσπευσμένη εκκένωση, αρχικά μετεγκαταστάθηκαν στην 111 Πτέρυγα Μάχης, αλλά λόγω πληρότητας στην Πτέρυγα της Νέας Αγχιάλου μεταστάθμευσαν στη συνέχεια στην 110 Πτέρυγα της Λάρισας, η οποία, ως γνωστόν, με αφορμή και τη λειτουργία περισσότερων Μοιρών στο παρελθόν, διαθέτει επαρκείς υποδομές.
Στο πλαίσιο αυτό, η 1η ΤΑΞΑΣ φιλοξενείται πλήρως στην 110 Πτέρυγα Μάχης έως ότου κριθεί απαραίτητο η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού να επιστρέψει στη βάση της. Σήμερα, ωστόσο, δεν μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα, πότε οι υποδομές του Στεφανοβίκειου θα καταστούν ξανά ικανές για την ασφαλή λειτουργία της 1ης ΤΑΞΑΣ, με δεδομένο ότι η στάθμη των υδάτων, που προκάλεσαν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, παραμένει υψηλή.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις επιστημόνων και με βάση τα σημερινά δεδομένα, χωρίς δηλαδή να υπολογιστούν οι βροχοπτώσεις της επόμενης περιόδου, θα απαιτηθεί ένα διάστημα δύο ετών προκειμένου να αποστραγγιστούν τα νερά από την ευρύτερη παρακάρλια περιοχή.
Πρόκειται για μια διάσταση η οποία, ενδεχομένως, θα ληφθεί υπόψη για την απόφαση επιστροφής της 1ης ΤΑΞΑΣ στην έδρα της. Προς το παρόν, πάντως, όπως διευκρίνιζαν στρατιωτικές πηγές στην «Ε», άσχετα με το θέμα της έδρας, η 1η ΤΑΞΑΣ εκτελεί κανονικά την αποστολή της από την 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
PROCREDIT BANK
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1