Μέτωπο δημάρχων για λύση στα παρακάρλια

*ΚΙΛΕΛΕΡ, ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ *ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦ. ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΙΚΟ ΤΑΧΙΑΟ, ΟΙ ΘΑΝ. ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΗΜ. ΝΑΣΙΚΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤ. ΓΚΟΥΝΤΑΡΑΣ

Δημοσίευση: 28 Οκτ 2023 13:35

Την έντονη ανησυχία τους για το τι μέλλει γενέσθαι στις παρακάρλιες περιοχές των δήμων τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Νίκο Ταχιάο, στο γραφείο του τελευταίου.


Είναι δεδομένο ότι η Θεσσαλία έχει πληγεί στο σύνολό της. Η κάλυψη ωστόσο με νερό περισσοτέρων από 180.000 καλλιεργήσιμων στρεμμάτων γης, είναι ένα πρωτοφανές φαινόμενο για ολόκληρη την Ευρώπη. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει αφήσει πολλούς «άνεργους» αγρότες. Τα κτήματά τους δεν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Ο Υφυπουργος τους δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση στο σύνολό της τη σοβαρότητα του προβλήματος και ότι σύντομα θα είναι σε θέση να δώσει συγκεκριμένη απάντηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάσταση με λύση που θα είναι μόνιμη και όχι προσωρινή, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι μαζί θα ανακοινωθεί και το χρονοδιάγραμμά της.
Από την πλευρά τους οι τρεις δήμαρχοι, με συντονισμένες ενέργειες, έχουν ήδη προκαλέσει τη δημιουργία ομάδας που θα εκπροσωπεί όλα τα παρακάρλια χωριά. Εκπρόσωποι από κάθε Δήμο θα συζητήσουν «την επόμενη ημέρα» για τον τόπο τους. Εκτός των Δημάρχων θα μετέχουν έξι εκπρόσωποι από τον Δήμο Κιλελέρ, τρεις από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου και τρεις από τον Δήμο Αγιάς, κατανεμημένοι με βάση τον πληθυσμό που έχει πληγεί από κάθε Δήμο.
Οι συζητήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στις αμέσως επόμενες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι Δήμαρχοι επανέλαβαν στον Υφυπουργό τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δημότες τους μετά τις δύο θεομηνίες. Για το πόσο έχει δυσκολέψει η διαβίωσή τους εντός των χωριών, για τη δυσκολία μετακινήσεών τους εντός των δήμων και βέβαια για τα πλημμυρισμένα χωράφια τους που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι ολικές. Αυτό σημαίνει ότι η γη, οι πομώνες και ο εξοπλισμός τους έχουν καλυφθεί πλήρως με νερό. Βασικό σημείο στη συζήτηση ήταν το θέμα της αποστράγγισης των νερών, ενώ έθεσαν και το θέμα των αποζημιώσεων, για το οποίο ο κ. Ταχιάος είπε ότι υπάρχει η σκέψη να συνεχιστούν έως και την επανακαλλιέργεια των χωραφιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass