Στα εγκληματολογικά εργαστήρια γενετικό υλικό

Βρέθηκαν και προσωπικά αντικείμενα των επιβαινόντων - Με ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο η μεταφορά του 21χρονου φοιτητή στη Βοστώνη

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 14:33

Συνεχίζεται από χθες στο Κουλούρι και θα συνεχιστεί έως ότου εξεταστούν όλα τα βαγόνια μέχρι -σύμφωνα με πληροφορίες Ε»- και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η έρευνα στα συντρίμμια της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Η πολυμελής ομάδα ιδιώτη πραγματογνώμονα με τους εκπαιδευμένους σκύλους διέκοψε την έρευνα την περασμένη Πέμπτη το βράδυ για να συνεχίσει το έργο της από χθες το μεσημέρι, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, του εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, και ιδιωτών τεχνικών συμβούλων.
Η ομάδα του ιδιώτη πραγματογνώμονα ολοκλήρωσε την αναζήτηση γενετικού υλικού στο κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας, βαγόνι στο οποίο στρέφεται η έρευνα σε μια ύστατη προσπάθεια να εντοπιστούν ευρήματα που να ταυτοποιήσουν την 23χρονη φοιτήτρια του Α.Π.Θ., Ερριέτα Μόλχο, η οποία αγνοείται από το βράδυ της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.
Πρόκειται για την επιβάτιδα που θεωρείται η 57η νεκρή, καθώς την ώρα της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων εκτιμάται ότι βρισκόταν στο κυλικείο της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εξαϋλώθηκε.
Προχθές, παρουσία στελεχών της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Λάρισας συνέλεξαν βιολογικό υλικό, όπως και υπολείμματα οστών που βρέθηκαν στο κυλικείο. Υλικό που αποστάλθηκε στα Εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να ταυτοποιηθεί, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, λόγω του μικρού μεγέθους των τμημάτων των οστών, όπως και της κατάστασή τους, με αφορμή την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.
Ο κ. Μπακαΐμης θα αναμένει τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ενώ η έρευνα θα συνεχιστεί σήμερα και στα υπόλοιπα βαγόνια, όπως και στα συντρίμμια που φυλάσσονται στο Κουλούρι. Να διευκρινιστεί ότι από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εντοπιστεί και ορισμένα προσωπικά είδη των επιβαινόντων στο κυλικείο.
Σημειώνεται πως η έρευνα ικανοποιεί το αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, κυρίως ως προς το ηθικό μέρος και ειδικότερα ως προς την αναζήτηση της 23χρονης φοιτήτριας, «προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίστανται ανθρώπινα υπολείμματα ή ίχνη», ώστε «να µην καταλείπεται αµφιβολία περί του αριθµού και της ταυτότητας των νεκρών θυµάτων του δυστυχήµατος».

 

ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ
Στο μεταξύ, χθες το πρωί και από την 110 Πτέρυγας Μάχης απογειώθηκε το ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος (κινητή ΜΕΘ), μεταφέροντας τον 21χρονο Γεράσιμο - Ιάσονα Γεωργιάδη στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
Όπως διευκρίνιζαν ιατροί στην «Ε», ο 21χρονος φοιτητής, συνοδευόμενος από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο Κέντρο Νευροαποκατάστασης στις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο 21χρονος Βολιώτης είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας της Hellenic Train, ενώ το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη, λόγω σπουδών. Από τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου και για 134 ημέρες νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΓΝΛ. Για μερικές ημέρες είχε μεταφερθεί σε Κέντρο της Γερμανίας, αλλά επέστρεψε ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Λάρισας μέχρι και χθες το πρωί που μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1