Σχεδιάζουν την πράσινη οικονομία στη Λάρισα

Εταιροι Ευρωπαϊκού Δικτύου

Δημοσίευση: 19 Νοε 2023 13:50

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εδαφικής συνεργασίας με τίτλο «URBACT IV», που προωθεί τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στο δίκτυο «In 4 Green – Greener Industrial Cities», το οποίο στοχεύει να ενδυναμώσει και να αυξήσει την ικανότητα των συμμετεχόντων πόλεων και των τοπικών τους φορέων, από βιομηχανικές περιοχές, να ξεπεράσουν εμπόδια προς τη μετάβαση σε πιο πράσινες οικονομίες, παραμένοντας παράλληλα ανταγωνιστικές και χωρίς αποκλεισμούς πόλεις.


Οι πόλεις που συμμετέχουν είναι η Avilés (επικεφαλής εταίρος) και η Sabadell από την Ισπανία, η Famalicao από την Πορτογαλία, η Dąbrowa Gornicza από την Πολωνία, το Salerno από την Ιταλία, η Zďárnad Sazavou από την Τσεχία, η Meath County από την Ιρλανδία, το Soligen από τη Γερμανία και η Bijelo Polje από το Μαυροβούνιο.
Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του δικτύου, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα επίσκεψη του επικεφαλής εμπειρογνώμονα του έργου κ. Jose Costero, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε η αρχική καταγραφή των προκλήσεων, των τοπικών συνθηκών, των καλών πρακτικών που δύναται να μεταφερθούν και στους υπόλοιπους εταίρους του έργου. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις εργασίας με τοπικούς φορείς που θα συμμετέχουν κατά τη διάρκεια του δικτύου για την από κοινού διαμόρφωση δράσεων για την υποστήριξη της πράσινης μετάβασης. Ο κ. Costero συναντήθηκε αρχικά με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) κ. Γεώργιο Ρουπακιά και στη συνέχεια με την ομάδα του Πάρκου Καινοτομίας «JOIST».
Οι δράσεις του έργου συνεχίζονται με την πραγματοποίηση της εναρκτήριας διακρατικής συνάντησης του έργου στις 25 και 26 Οκτωβρίου, στην πόλη Avilés. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass