Ξανά στον δρόμο οι πλημμυροπαθείς της Γιάννουλης

*Ζητούν πλήρη αποκατάσταση των ζημιών και διαμηνύουν ότι δεν θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 17:04

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Λάρισας- Κοζάνης στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών, προχώρησαν χθες οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, ζητώντας άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την πολιτεία και τις τοπικές αρχές.

Αρχικά χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τη στατική επάρκεια των Εργατικών Κατοικιών, ενώ ζητήματα που έχουν να κάνουν με απολυμάνσεις, ψεκασμούς και αποκαταστάσεις κοινόχρηστων χώρων, στεγαστική συνδρομή κ.α. ακόμη δεν έχουν επιλυθεί.
Κρατώντας πανό με αίτημά τους την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, οι κάτοικοι διαμήνυσαν ότι δεν θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται μέχρι να πάρουν όσα δικαιούνται. Στη χθεσινή τους κινητοποίηση οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης επανέλαβαν τις διεκδικήσεις τους που είναι:
- Χορήγηση ειδικού βοηθήματος 1.500 ευρώ σε κάθε πλημμυροπαθή οικογένεια, αυξημένο κατά 300 ευρώ για κάθε παιδί, για επείγουσες ανάγκες.
- Να δοθεί άμεσα 100% αποζημίωση για την κατεστραμμένη οικοσκευή κάθε οικογένειας, είτε αυτή βρισκόταν στο ισόγειο διαμέρισμα, είτε στο υπόγειο-αποθήκη. Το ίδιο και για την επισκευή των διαμερισμάτων, υπογείων και κοινόχρηστων χώρων των οικοδομών. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
- Αναστολή για 1 χρόνο των οφειλών για τις εργατικές κατοικίες στον ΟΑΕΔ, δίχως προσαύξηση.
-Να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας και να απαλλαγούν όλοι οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών από τα ανταποδοτικά τέλη, τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και πρόσβαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
- Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης όσων δεν μπορούν να επιστρέψουν στα διαμερίσματα, γιατί δεν έχουν οικοσκευή, με ενοικίαση διαμερισμάτων, με αποκλειστική επιβάρυνση Κυβέρνησης, Δήμου, Περιφέρειας.
- Να γίνουν ψεκασμοί, απολυμάνσεις εσωτερικά των οικοδομών και των εξωτερικών χώρων από Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση. Να υπάρξει άμεσος καθαρισμός των εξωτερικών χώρων των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.
- Να γίνουν με οργανωμένο τρόπο εμβολιασμοί για τέτανο και τεστ αντισωμάτων για ηπατίτιδα Α, σε όσους ήρθαν σε επαφή με τα μολυσμένα νερά.
- Να ολοκληρωθεί άμεσα η αποκατάσταση της ΤΟΜΥ στις νέες Εργατικές Κατοικίες και να λειτουργήσει με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό. Επίσης του παιδικού σταθμού, της εκκλησίας και των καταστημάτων στις Εργατικές Κατοικίες.
- Να γίνουν έλεγχοι για τη στατικότητα των Εργατικών Πολυκατοικιών Γιάννουλης.
- Να προχωρήσει άμεσα η ενίσχυση των αναχωμάτων στην κοίτη του Πηνειού στο ύψος των Εργατικών Κατοικιών. Να καθαριστούν όλα τα φρεάτια ομβρίων και να αποκατασταθεί η λειτουργία των θυροφραγμάτων των αγωγών των ομβρίων.
-Αποκατάσταση των χώρων πρασίνου των πολυκατοικιών με ευθύνη του Δήμου.             ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass