Τιμάται η Ημέρα Μνήμης των Εβραίων Μαρτύρων

*ΜΕ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2024 13:05

Με ένα διήμερο εκδηλώσεων θα τιμηθεί φέτος η Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας.

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 6.30 μ.μ., στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στην πλατεία Εβραίων Μαρτύρων Κατοχής, θα πραγματοποιηθούν κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους Ανώτατων Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, Πρεσβειών και Προξενείων, Εβραϊκών Οργανώσεων, Φορέων και Συλλόγων της πόλης, επιμνημόσυνη δέηση, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων, και στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί άναμμα κεριών στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, αλλά και ομιλία από την κ. Μαρία Δ. Ευθυμίου, ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Στην εκδήλωση στο ΔΩΛ της ομιλίας της κ. Ευθυμίου θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα, του δημάρχου Λαρισαίων, κ. Θανάση Μαμάκου, του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας, κ. Μωυσή Μανουάχ, ενώ θα ακολουθήσει μουσικό αφιέρωμα από τη Γυναικεία Χορωδία InDONNAtiοn, υπό τη διεύθυνση του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, δρ. Δημήτρη Κτιστάκη, με το έργο του «Five hebrew love songs του Eric Whitacre». Ποίηση στα εβραϊκά Hila Pitmann.
Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Αραμπατζής. (Απαραίτητη η επίδειξη της πρόσκλησης κατά την είσοδο).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί αφιερωματική εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλία και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Στις 10 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από μαθητές για μαθητές, με θέμα: «Υπάρχουν ανθρώπινες λέξεις να περιγράψουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων; Οι μαρτυρίες νέων της Κατοχικής Λάρισας ανοίγουν παράθυρο στην ιστορία». Συμμετέχουν με παρουσιάσεις, σε όλες τις μορφές τέχνης, μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Λάρισας.
Στις 12 μ., στην πλατεία Άννας Φρανκ (οδός Ερυθρού Σταυρού - Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας), θα γίνει κατάθεση στεφάνων από σχολεία της Λάρισας στην αναθηματική στήλη της Άννας Φρανκ, στη μνήμη των 1.500.000 παιδιών που υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass