Απαντήσεις για το φράγμα στη Σκοπιά

ΖΗΤΑ Ο ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2024 13:40

«Προκειμένου να διαλυθούν οι όποιες φήμες σχετικά με το φράγμα στη Σκοπιά των Φαρσάλων, προτίθεστε να μας γνωστοποιήσετε τον οδικό χάρτη του έργου, το στάδιο στο οποίο βρίσκεται σήμερα, καθώς και εάν είναι εξασφαλισμένη και από πού η χρηματοδότησή του;».

Το παραπάνω ερώτημα θέτει με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην παρέμβασή του υπογραμμίζει ότι «οι πλημμύρες από την επέλαση του «Ιανού» στην επαρχία Φαρσάλων το 2020 προκάλεσαν πρωτοφανούς μεγέθους καταστροφές και κατέδειξαν την ανάγκη να υπάρξει ένα μεγαλόπνοο έργο που θα τη θωρακίσει έναντι παρόμοιων γεγονότων και θα επιλύσει χρόνια προβλήματα στην άρδευση και την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής.
Στη σκιά των συνεπειών και των ζημιών από τον «Ιανό» και μετά από συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη την 1η Φεβρουαρίου του 2021, υπήρξε άμεση πρωθυπουργική εντολή προς την τότε ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή φράγματος με ΣΔΙΤ στον Ενιπέα, δίπλα στο χωριό Σκοπιά, στα Φάρσαλα.
Η αναγκαιότητα αποπεράτωσης αυτού του έργου για την περιοχή είναι αναμφίβολα τεράστια και αυτό επαληθεύτηκε με την επανάληψη των πλημμυρικών φαινομένων στον Ενιπέα ποταμό και τον Ιανουάριο του 2022 κατά τις βροχοπτώσεις που επέφερε το καιρικό φαινόμενο του «Διομήδη», αλλά και κατά τις καταστροφικότερες μέχρι σήμερα πλημμύρες από τα καιρικά φαινόμενα των «Daniel» και «Elias», που έπληξαν σφόδρα σχεδόν ολόκληρη τη Θεσσαλία».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «το έργο έχει χαρακτηριστεί ως εθνικού επιπέδου και οι διαδικασίες για να ξεκινήσει η κατασκευή του διεκπεραιώνονται σταδιακά. Καθώς, όμως, έχει ήδη παρέλθει τριετία από την εντολή του πρωθυπουργού, τίθενται, δημόσια, ερωτηματικά σχετικά με την πορεία του έργου. Μάλιστα, οι πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα στο Περιφερειακό Προσυνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ (10.02.24) όπου ανέφερε ότι αντί του φράγματος της Σκοπιάς, στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης για το 2024, μπήκε το mall της Βουλιαγμένης, δημιούργησαν σύγχυση και αναστάτωση».
Ο κυβερνητικός βουλευτής, καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «η δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι Θεσσαλοί από τις ζημιές των πλημμυρών και οι ιδιαίτερες αντιπλημμυρικές, υδατικές και εν τέλει αναπτυξιακές ανάγκες, της επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια πληγείσας περιοχής των Φαρσάλων, καθιστούν το έργο του φράγματος στη Σκοπιά άκρως απαραίτητο. Και επιπρόσθετα, αποτελεί ηχηρή απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, υπό τον φόβο νέων καταστροφών, να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η κατασκευή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass