Στη Βουλή το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας

*ΖΗΤΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΔΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ *ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΚΕ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΙΚΗ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2024 13:25

Το αίτημα της Επιτροπής Υδάτων Θεσσαλίας να συζητηθεί στη Βουλή η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας για τη λήψη οριστικών αποφάσεων στη διαχείριση των υδάτων στηρίζουν εκπρόσωποι τριών κομμάτων, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και Νίκη, με τους οποίους και συναντήθηκαν τα μέλη της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι κ. Φ. Αλεξάκος, Θ. Γέμτος και Χ. Τσαντήλας «οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεσμεύτηκαν για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών, ενώ προσπάθειες ενημέρωσης εκτός των πολιτικών κομμάτων και αυτοδιοικητικών παραγόντων θα συνεχιστούν έως ότου δοθεί ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τη λύση στο μείζον υδατικό της Θεσσαλίας».
Αναλυτικότερα η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: «Το περασμένο διάστημα περίπου εκατό γνωστοί παράγοντες του χώρου της επιστήμης, της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών οργανώσεων συνυπέγραψαν μια ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ( όλη η ανακοίνωση στο https://www.ypethe.gr/archive/koini-anakoinosi-gia-ydatiko-thessalias) σχετικά με την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, και την ανάγκη τερματισμού της στασιμότητας και λήψης οριστικών αποφάσεων για τη διαχείριση των υδάτων και την υλοποίηση των αναγκαίων επεμβάσεων, με στόχο την προστασία από τις πλημμύρες, και την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και αποκατάστασης των υπό κατάρρευση υπόγειων υδροφορέων. Η ανακοίνωση αυτή κοινοποιήθηκε (μεταξύ άλλων) στα κοινοβουλευτικά κόμματα και ήδη έχει αναληφθεί πρωτοβουλία ενημέρωσης τους στα παραπάνω ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό τη Δευτέρα 11 Μαρτίου μια επιτροπή από τους υπογράφοντες, αποτελούμενη από τον οικονομολόγο πρ. βουλευτή Δ. Γελαλή, τον ομ. καθηγητή του Π.Θ. Θ. Γέμτο, το μέλος Δ.Σ. της ΕΘΕΜ Α. Μπαρμπούτη και τον ερευνητή δρ Εδαφολογίας Χ. Τσαντήλα, επισκέφθηκε στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων ΝΙΚH (Πρόεδρος κ. Νατσιός και βουλευτές κ. Ρούντας και Βορύλλας), ΚΚΕ (βουλευτές κ. Παφίλης, Γ. Λαμπρούλης, Μεταξάς και μέλος ΚΕ κ. Ραλλάτος) και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ (βουλευτής Σ. Φωτόπουλος και διευθυντής γραφείου Προέδρου κ. Χασάπης). Θα ακολουθήσει ύστερα από συνεννόηση ανάλογη ενημέρωση και των υπολοίπων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και της Νέας Αριστεράς. Στις συναντήσεις αυτές τα μέλη της επιτροπής ανέλυσαν τον σκοπό της πρωτοβουλίας και διατύπωσαν την έντονη ανησυχία τους για τη μεγάλη καθυστέρηση σε σοβαρότατες αναγκαίες επιλογές σχετικά με την ασφάλεια των κατοίκων και ιδιαίτερα των αγροτών στη Θεσσαλία, καθώς επίσης και την ανεπίτρεπτη στασιμότητα στη λήψη απόφασης για την τύχη των ημιτελών έργων του Αχελώου και την καταστροφική και επικίνδυνη εγκατάλειψή τους, με αποτέλεσμα από τη μια να μην προσφέρεται στη Θεσσαλία η δυνατότητα δημιουργίας των αναγκαίων αποθεμάτων νερού και από την άλλη να μην είναι δυνατή η «απελευθέρωση» του για πολλά χρόνια κομμένου στα δύο του ποταμού Αχελώου, ο οποίος έτσι βιώνει μια παρατεταμένη οικολογική υποβάθμιση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass