Τίμησαν εκτελεσθέντες του 1943

ΣΕ ΔΕΝΔΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2024 15:11

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Ο Δήμος Φαρσάλων πραγματοποίησε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 40 εκτελεσθέντες πατριώτες που έπεσαν ηρωικά για την πατρίδα στις 30 Μαρτίου του 1943, από τα ιταλικά στρατεύματα κατοχής σε Δενδράκια και Σιδηροδρομικό Σταθμό Φαρσάλων.

Αρχικά τελέστηκε επιμνημόσυνη δέησης υπέρ αναπαύσεως στα Δενδράκια Φαρσάλων πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου του εν Βουναίνη Δενδρακίων Φαρσάλων, ακολούθησε η εκφώνηση του ιστορικού από την αντιδήμαρχο Φαρσάλων, κ. Σοφία Χατζηπλή, και η κατάθεση στεφάνων από την ίδια και τον πρόεδρο της Κοινότητας Βαμβακούς, κ. Βασίλη Ξυνογαλά.
Στη συνέχεια, σε άλλη τελετή στο Ηρώο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου του Σταθμού Φαρσάλων διαβάστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως, ακολούθησε παρουσίαση του ιστορικού από την κ. Χατζηπλή και κατάθεση στεφάνων από την ίδια και τον πρόεδρο Κοινότητας Φαρσάλων, κ. Κων. Βαρακλιώτη.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Παναγιώτης Μακρυγιάννης, ο αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Θανάσης Γεροβασίλης, ο πρ. δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ταξιάρχης Κουτσοκέρας, τα μέλη της Κοινότητας Φαρσάλων κ.κ. Δημήτρης Πατσιούρας, Φωτεινή Πιτσιάβα και Γιώργος Βαγγελός, ο Σύλλογος Γυναικών Βαμβακούς, κάτοικοι κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass