Μνημόνιο Συνεργασίας Ορθοδόξων - Μουσουλμάνων

*ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΣΕΪΧΗ ΤΗΣ MWL ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 14:51
Οι επικεφαλής της ΔΣΟ και της MWL με τον πρωθυπουργό Οι επικεφαλής της ΔΣΟ και της MWL με τον πρωθυπουργό

«Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή ημέρα αποτελεί την απαρχή μιας γόνιμης συνεργασίας, και δείχνει τον δρόμο της ειρήνης και της ελπίδας. Το μνημόνιο που υπογράψαμε ευελπιστούμε ότι θα μετουσιωθεί γρήγορα σε δράσεις, που με τον σεΐχη Al-Issa περιγράψαμε σήμερα στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως το forum στην Αθήνα με τη συμμετοχή θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών, για τις οποίες και εξέφρασε την ευαρέσκεια και υποστήριξη της Ελλάδος σε τέτοιες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στον διαθρησκειακό και διαπολιτισμικό διάλογο».

Τα παραπάνω τόνισε ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Δ.Σ.Ο. και της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας (MWL), το οποίο συνήφθη στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την αλληλοκατανόηση και συνεργασία λαών με διαφορετική θρησκευτική παράδοση.
Από πλευράς της MWL το Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας υπέγραψε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας κ. Abdulwahab bin Mohammed Alshehri, ενώ από τη Δ.Σ.Ο. ο σύμβουλός της δρ Κώστας Μυγδάλης.
Της υπογραφής του μνημονίου είχε προηγηθεί συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον γενικό γραμματέα της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας, σεΐχη δρ. Mohammed Bin Abdul Karim Al-Issa, και τον γ.γ. της Δ.Σ.Ο., δρ. Μάξιμο Χαρακόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία του διαθρησκευτικού και διαπολιτισμικού διαλόγου και της συνεργασίας που η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά και ενεργά. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο γ.γ. Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλατζής και ο σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. δρ Κώστας Μυγδάλης.
Τέλος, ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννης Πλακιωτάκης υποδέχθηκε στη Βουλή τον αναπληρωτή γ.γ. της Παγκόσμιας Μουσουλμανικής Λίγκας, κ. Abdulwahab bin Mohammed Alshehri. Στη συνάντηση εκτός του επικεφαλής της Δ.Σ.Ο., δρ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, συμμετείχε και ο αναπληρωτής γ.γ. της Δ.Σ.Ο., βουλευτής κ. Ιωάννης Σαρακιώτης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass