«Οφείλουμε να μειώσουμε άμεσα το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα»

*ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΟ 1ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΒΙΟΜΑΖΑΣ

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2024 15:31

«Η κλιματική αλλαγή είναι, δυστυχώς, «εδώ» και μας έχει δείξει με τον πιο εμφατικό τρόπο τις σοβαρές συνέπειές της. Εμείς, στη Λάρισα και συνολικά στη Θεσσαλία, «πληρώνουμε» ακόμη τις σημαντικές ζημιές, που προκάλεσαν «Daniel» και «Ιανός». Είναι ανάγκη όλοι μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, να προστατεύσουμε το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του τόπου, αλλά, κυρίως, να διαφυλάξουμε την ανθρώπινη ζωή».

Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας, προσερχόμενος στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Larisa Imperial, στο πλαίσιο του 1ου Περιφερειακού Φόρουμ Βιομάζας, με θέμα «Βιοενέργεια & Βιώσιμη Δασική Διαχείριση», προσθέτοντας τα εξής:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ) ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση, σε ετήσια βάση, ενός φόρουμ με θέμα την αξιοποίηση δασικής βιομάζας για την παραγωγή βιοενέργειας, προϊόντων ξυλείας, στερεών βιοκαυσίμων - πέλλετ, βιοάνθρακα - biochar και προϊόντων βιοοικονομίας, καθώς έτσι θα μετριαστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στα δασικά οικοσυστήματα της χώρας».
Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία της Αυστριακής πρέσβη, κας Gerda Vogl, διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης Βιομάζας (ΕΛΕΑΒΙΟΜ), σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, το Εμπορικό Τμήμα Advantage Austria και τον Αυστριακό Σύνδεσμο Βιομάζας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και αποσκοπεί στην άμεση επαφή και δικτύωση όλων των συντελεστών της αλυσίδας αξίας βιομάζας.
Κατά τη διάρκειά της, παρουσιάστηκε από Αυστριακούς ειδήμονες το αντίστοιχο μοντέλο αξιοποίησης δασικής βιομάζας στην Αυστρία, μίλησαν εκπρόσωποι ελληνικών και αυστριακών επιχειρήσεων και οργανισμών, ενώ πραγματοποιήθηκαν B2B (Business to business) συναντήσεις, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων Ελλάδας και Αυστρίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass