Μνημόνιο συνεργασίας για εκκλησιαστικά μνημεία

* ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 13:30

Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου ξεκινάει πενταετής συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού σε θέματα προστασίας και αξιολόγησης ιστορικών εκκλησιαστικών μνημείων, με στόχο τη δημιουργία ενός Εθνικού Κανονιστικού Κειμένου Αξιολόγησης & Προστασίας Ειδικών Κτιρίων και Εκκλησιαστικών Μνημείων.

Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία αν αναλογιστεί κανείς πως ένας τέτοιος κανονισμός απουσιάζει σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο!
Η Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο York του Καναδά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της ανθεκτικότητας των κατασκευών και της κλιματικής κρίσης, ξεκινούν ένα εξειδικευμένο ερευνητικό πρόγραμμα 5ετούς διάρκειας, με στόχο την ανάπτυξη και την εφαρμογή ενός Εθνικού Κανονισμού Προστασίας & Αξιολόγησης Ειδικών Κτιρίων και Εκκλησιαστικών Μνημείων σε Ελλάδα και Κύπρο. Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για την πόλη της Λάρισας, καθώς θα αποτελέσει κέντρο έρευνας και συνεργασίας σημαντικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Υπεύθυνοι για τις δράσεις του μνημονίου συνεργασίας ορίζονται οι: Δρ Σουζάνα Ταστάνη αν. καθηγήτρια, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δρ Αναστάσιος Σέξτος, αν. καθηγητής ΕΜΠ – Καθηγητής Bristol University, δρ Ιωάννης Ιωάννου, καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, δρ Σταυρούλα Πανταζοπούλου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου York Καναδά, Τμ. Πολιτικών Μηχανικών, τέλος για τη Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και ο τεχνικός σύμβουλος Δημήτριος Νικολαϊδης, διπλ. πολιτικός μηχανικός, υπ. διδάκτορας Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass