ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: Πρώτευσε η ΝΔ, απογειώθηκε η Πλεύση Ελευθερίας

* ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ * ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 13:45

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Η μεγάλη αποχή καθόρισε το αποτέλεσμα της κάλπης για τις ευρωεκλογές και έστειλε ισχυρό μήνυμα στο ευρύτερο πολιτικό σύστημα.

Από την «ακτινογραφία» της κάλπης του Δήμου Φαρσάλων εξάγονται συμπεράσματα που προσφέρονται για πολιτική ανάλυση για τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων.
Η Νέα Δημοκρατία επικράτησε και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Φαρσάλων, με άλλοτε υψηλές και άλλοτε μικρότερες διαφορές.
Έτσι, στα ημιορεινά της Δημοτικής Ενότητας Ναρθακίου έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά της, με τριπλάσιο ποσοστό στον μέσο όρο από την Πλεύση Ελευθερίας, κερδίζοντας τη Δημοτική Ενότητα με 39,72% έναντι 13,78%.
Στη Δημοτική Ενότητα Φαρσάλων, που έχει τις περισσότερες ψήφους στον Δήμο Φαρσάλων, η επιμέρους διαφορά των δύο πρώτων ΝΔ-Πλεύσης μετριάστηκε στο 7,22% (24,5%-17,28%). Στη Δημοτική Ενότητα Ενιπέα, η ψαλίδα των δύο έκλεισε κι άλλο στο 3,11% (29,09%-25,98%).
Μια διαφορετική εικόνα παρουσίασε η Δημοτική Ενότητα Πολυδάμαντα, καθώς δεύτερο κόμμα σε αυτήν αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ, πίσω από τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμένα, η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκλεισε στο 7,26% (24,36%-17,10%).
Αναλυτικά ανά εκλογικό τμήμα
* Στη Δ.Ε. Φαρσάλων
Από τα 12 εκλογικά τμήματα της πόλης των Φαρσάλων, σε πέντε εκλογικά επικράτησε η ΝΔ, με δεύτερη την Πλεύση και στο 440ό εκλογικό τμήμα ισοψήφησαν οι δυο τους με 48 ψήφους. Η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο βγήκαν σε τρία εκλογικά. Σε δύο τμήματα η Πλεύση κέρδισε, με δεύτερη τη ΝΔ, και σε ένα εκλογικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεύτερη την Πλεύση. Στα χωριά που ανήκουν στη Δ.Ε. Φαρσάλων στα Βρυσιά κέρδισε η ΝΔ, με δεύτερη την Πλεύση, ενώ στο Αχίλλειο επικράτησε η ΝΔ, με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ.
* Στη Δ.Ε. Ενιπέα
Στα χωριά Βασιλί, Υπέρεια, Σταυρό και Πολυνέρι η Νέα Δημοκρατία βγήκε πρώτη, με σταθερά δεύτερη την Πλεύση Ελευθερίας, ενώ στην Κρήνη τη δεύτερη θέση κατέλαβε το ΠΑΣΟΚ.
Η Πλεύση Ελευθερίας κατέγραψε πρωτιές στο Κατωχώρι, χωριό του υποψηφίου Σωκράτη Αλειφτήρα, με το μεγαλύτερο ποσοστό στον Δήμο Φαρσάλων 43,53% και ακολούθησαν τα γειτονικά χωριά Άγιος Γεώργιος και η κοινότητα του Μεγάλου Ευυδρίου Φαρσάλων, με δεύτερο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία.
* Στη Δ.Ε. Ναρθακίου
Στα ημιορεινά του Δήμου Φαρσάλων στη Δ.Ε. Ναρθακίου η Νέα Δημοκρατία πήρε σχεδόν όλα τα εκλογικά. Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφηκε στην Καλλιθέα με 49,09%, ακολούθησε το Ναρθάκι, χωριό του βουλευτή Λάρισας Χρήστου Καπετάνου, με επίσης μεγάλο ποσοστό 47,52%. Στο Δίλοφο η ΝΔ κέρδισε την Πλεύση με τριπλάσια διαφορά (35,33%-12,5%), ενώ στα Δένδρα τα δύο κόμματα ισοψήφισαν με 14 ψήφους έκαστος.
* Στη Δ.Ε. Πολυδάμαντα
Σε Αμπελιά, Βαμβακού, Ζωοδόχου Πηγή, Νεράιδα και Σκοτούσσα την πρώτη θέση κατέλαβε η Νέα Δημοκρατία με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ.
Η ΝΔ συνέχισε να κερδίζει και σε άλλα χωριά με άλλο κόμμα στη δεύτερη θέση. Συγκεκριμένα, στα χωριά Ερέτρια δεύτερη βγήκε η ΝΙΚΗ, στα Κάτω Βασιλικά η Ελληνική Λύση, στο Πολυδάμειο ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Ρευματιά η Νέα Αριστερά, χωριό της υποψήφιας του κόμματος Αικατερίνης Φλώρου. Το ΠΑΣΟΚ κράτησε δυνάμεις στη Δημοτική Ενότητα Πολυδάμαντα, καθώς επικράτησε σε 3 εκλογικά τμήματα του Δασολόφου, με δεύτερη την Πλεύση, του Σιτόχωρου και των Χαλκιάδων, με δεύτερη τη Νέα Δημοκρατία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass