Τα… κόκκινα ψηφοδέλτια παρακαταθήκη για το αύριο

* Η Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 13:55

Με αφορμή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «μήνυμα αισιοδοξίας και παρακαταθήκης για την επόμενη μέρα των λαϊκών αγώνων, ενάντια στα χειρότερα που ετοιμάζονται για τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, έστειλε η μεγάλη άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ και στη Θεσσαλία.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Θεσσαλίας το ΚΚΕ έφτασε το 10,66%. Τα δεκάδες χιλιάδες κόκκινα ψηφοδέλτια που έπεσαν και βγήκαν από τις κάλπες, πολλά απ’ αυτά για πρώτη φορά, επιβεβαιώνουν ότι οι δεσμοί που διαμορφώθηκαν με τον λαό της περιοχής στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, κόντρα στην πολιτική που συνθλίβει τη ζωή του, όχι μόνο συγκυριακοί δεν είναι, αλλά έχουν ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο, ενώ είναι πολλοί παραπάνω αυτοί που βλέπουν στο ΚΚΕ τη δύναμη εκείνη που μπορεί να υπερασπιστεί ουσιαστικά τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους.
Σε όλη την περιοχή καταγράφονται δεκάδες χωριά και εκλογικά διαμερίσματα όπου το κόμμα κατέλαβε την 1η θέση. Μάλιστα τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην ύπαιθρο, όπου ζουν χιλιάδες βιοπαλαιστές αγρότες και το προηγούμενο διάστημα αναπτύχθηκαν αγώνες με την καθοριστική παρέμβαση και συμμετοχή των κομμουνιστών.
Συγκεκριμένα στον Νομό Λάρισας καταλαμβάνει την 1η θέση σε: 7 εκλογικά διαμερίσματα του Δήμου Αγιάς, όπου οι αγρότες έστειλαν και χθες αγωνιστικό μήνυμα καταδικάζοντας την κυβέρνηση και τα κόμματα της ΚΑΠ της Ε.Ε. Έτσι το ΚΚΕ είναι το 1ο σε Ανατολή (34,67%), Μεταξοχώρι (29,13%), Μαρμαρίνη (27,71 %), Σκήτη (34,03%), Ποταμιά (27,78%), Μεγαλόβρυσο (20,21%), Νερόμυλους (27,11 %). Στη Γαλήνη του Δήμου Κιλελέρ (20,81%). Σε 2 εκλογικά διαμερίσματα του Δήμου Τεμπών: Όσσα (24,74%) και Ραψάνη (20,38%).
 Σε 4 εκλογικά διαμερίσματα του Δήμου Ελασσόνας: Τσαριτσάνη (33,3%), Λυκούδι (28,41%), Γεράνεια (37,65%) και Αετοράχη (35,29%.)
Σε 2 εκλογικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου: Τύρναβος (22,39%) και Αμπελώνας 22,99 %.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το αποτέλεσμα στην Εκλογική Περιφέρεια Λάρισας, όπου έφτασε το 11,79%. Στον Δήμο Λαρισαίων, που συγκεντρώνει την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας του νομού, φτάνει το 10,6%. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψήφοι και τα ποσοστά που καταγράφονται είναι ακόμα πιο αυξημένα στις γειτονιές και στα εκλογικά διαμερίσματα που δοκιμάστηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τις πλημμύρες, αλλά και ανέδειξαν ξανά το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό», καθώς συγκροτήθηκαν και αναπτύσσουν μέχρι και σήμερα αξιόλογη δράση επιτροπές πλημμυροπαθών και άλλοι μαζικοί φορείς με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές.
Ενδεικτικά, το κόμμα καταλαμβάνει τη 2η θέση σε Φαλάνη και Γιάννουλη, με ποσοστά 16,33% και 13,87% αντίστοιχα, ενώ καταλαμβάνει την 3η θέση σε 4 εκλογικά διαμερίσματα μέσα στην πόλη της Λάρισας.
Καρπός των αγώνων των βιοπαλαιστών αγροτών ενάντια στις πολιτικές της ΚΑΠ της Ε.Ε., που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τους οδηγούν στη φτώχεια και στο ξεκλήρισμα, αλλά και των δεσμών που έχει χτίσει μαζί τους το ΚΚΕ, είναι τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει το κόμμα σε πόλεις και χωριά του θεσσαλικού κάμπου, ιδιαίτερα στον Νομό Λάρισας. Μάλιστα, σε δεκάδες χωριά της περιοχής, το ΚΚΕ βρίσκεται είτε στην 1η θέση είτε στη 2η. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα στους Δήμους Αγιάς και Τυρνάβου του Νομού Λάρισας, όπου το ΚΚΕ βρίσκεται στη 2η θέση (πίσω από τη ΝΔ), με ποσοστά 19,15% και 20,7% αντίστοιχα.
Ακόμα καλύτερα είναι τα ποσοστά σε κωμοπόλεις και χωριά αυτών των Δήμων, όπου το κόμμα έχει οργανωμένες δυνάμεις και όπου υπάρχουν και λειτουργούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι. Ενδεικτικά, το ΚΚΕ είναι 1ο κόμμα σε 7 χωριά του Δήμου Αγιάς, όπου οι αγρότες έβγαλαν χθες τα τρακτέρ τους στους δρόμους, ενώ στις μεγαλύτερες πόλεις του Δήμου Τυρνάβου (Τύρναβος - Αμπελώνας) το κόμμα κατέκτησε την 1η θέση, με ποσοστά 22,39% και 22,99% αντίστοιχα. Υψηλά ποσοστά καταγράφονται και σε χωριά των Δήμων Κιλελέρ, Ελασσόνας και Τεμπών. Αντίστοιχα, υψηλά ποσοστά καταγράφονται μέσα στα αστικά κέντρα, όπου συγκεντρώνεται η πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass