Στην Ισπανία το 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας

ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2024 16:33

Στη Βαρκελώνη της Ισπανίας βρέθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Λάρισας στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Μαθησιακής Κινητικότητας, στον Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Erasmus, με τίτλο «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις επιχειρήσεις κάθετης ολοκλήρωσης βιολειτουργικών τροφίμων».


Η χρηματοδότηση του προγράμματος προήλθε εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Erasmus που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Στην κινητικότητα συμμετείχαν δεκαέξι μαθητές και μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας, του Τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας με τους δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς τους και η διάρκεια κατάρτισης ήταν δώδεκα ημέρες.
Βασικοί στόχοι της μαθησιακής κινητικότητας ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες:
- Να καταρτιστούν σε καινοτόμες τεχνικές οργάνωσης, διαχείρισης και παραγωγής καθετοποιημένων μονάδων.
- Να εξειδικευτούν στην περιβαλλοντική οργάνωση και διαχείριση σύγχρονων καθετοποιημένων βιομηχανικών μονάδων και υιοθέτηση αειφορικών στάσεων συμπεριφοράς ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της ψηφιακής τεχνολογίας.
- Να εφαρμόζουν τις βασικές αρχές του Εrasmus: συμπεριληπτικότητα, βελτίωση γλωσσικών δεξιοτήτων, πολυπολιτισμικότητα, δημιουργία δικτύων συνεργασίας με φορείς του εξωτερικού.
Κατά την υλοποίηση της κινητικότητας ευνοήθηκε η απόκτηση εμπειριών σε ένα σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον και παράλληλα προωθήθηκε η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, της κριτικής ικανότητας, καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος της ευγενούς άμιλλας, της συνεργασίας, της προσαρμοστικότητας και των διαπολιτισμικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass